Ankara'da 10 Ekim 2015 tarihinde Tren Garı Meydanı'nda barış mitingine dönük İŞİD saldırısında 103 kişi hayatını kaybetmiş, 20'si çocuk 391 kişi de yaralanmıştı. Katliama dair açılan davanın bugün karar duruşması görüldü. Ankara 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, tutuklu 10 sanık hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi. Erman Ekinci, 101 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası aldı.

Davanın avukatlarından Gülşah Kaya, şu ifadeleri kullandı:

"Herkesin gözleri önünde gelen bir katliamlar silsilesi ile bu ülkede koltuk sağlamlaştıran bir iktidar var. Dönemin başbakanından çete liderlerine kadar herkesin bir şeyler bildiğini söylediğine tanıklık ettik. Yargılama içinde bugün ceza alan sanıkların uzun yıllar boyunca ve hatta katliamdan birkaç gün öncesine kadar nasıl takip edildiğini telefonlarının dinlendiğini ama önlem alınmadığını belgelerle gördük.

Halay çektiği için tutuklanan kadınlar tahliye oldu Halay çektiği için tutuklanan kadınlar tahliye oldu

Ancak bu yargılamada tek bir karakol polisi bile yargılanmadı. Devletin sorumluluğunu ortaya koyan her noktada yargı kalkan kaldırdı. Bugün aynı yargı insanlığa karşı suçtan IŞİD'i beraat ettirdi. Mahkeme zabıtlarında ne yazarsa yazsın, herkes gerçeği biliyor. Ancak bilmek değil, yargılamakla adalet gelecek. O nedenle gerçek failler yargılanıp ceza alana kadar, insanlığa karşı suç kabul edilene kadar hukuk mücadelemiz sürecek."