2013'ten bu yana az 695 çocuk iş cinayetlerinde yaşamını yitirdi 2013'ten bu yana az 695 çocuk iş cinayetlerinde yaşamını yitirdi

İstanbul'un Silivri ilçesindeki bir inşaatta çalıştırılan 15 yaşındaki Ali K., 6. kattan düşerek hayatını kaybetti.

Dün sabah saat 08.00 sıralarında, Yeni Mahalle Varnalı Caddesi'nde bulunan inşaatta çalıştığı iddia edilen 15 yaşındaki Ali K. henüz belirlenemeyen bir nedenle 6. kattan aşağı düştü. Haber verilmesi üzerine inşaata sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırılan Ali K., yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Ali K.'nin cansız bedeni, otopsi için Adli Tıp Kurum'una götürüldü. Buradaki işlemlerinin ardından memleketi Van'a gönderileceği öğrenildi.

MÜHENDİS GÖZALTINA ALINDI

Silivri İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından mühendis Mustafa A., 18 yaşından küçük çocuğu çalıştırmaktan dolayı gözaltına aldı. Mustafa A. emniyetteki işlemlerinin ardından Silivri Adliyesi'ne sevk edildi.

Öte yandan inşaat firmasının sorumluları ile belediye görevlilerinin de aralarında bulunduğu bazı kişilerin Silivri Emniyet Müdürlüğü'nde ifadelerine başvurulduğu öğrenildi. 

İş cinayetiyle ilgili soruşturma sürüyor.