İstanbul Sarıyer'de sosyal medyadan paylaşılan fotoğraf nedeniyle yaşanan tartışma ve kavga ölümle sonuçlandı.

Anlatımlara göre; 16 yaşındaki Emir Koçhan arkadaşlarıyla birlikte 'Ayazağa kedileri geliyor' şeklinde cümlenin yer aldığı duvarın önünde çektikleri fotoğrafı 17 Ağustos Cumartesi günü sosyal medya hesabında paylaştı. Bu paylaşımın altında yapılan yorumlar ise tartışmalara neden oldu.

Bir süre sonra Emir Koçhan, arkadaşlarıyla birlikte sosyal medyaya görüntü çekmek için Ayazağa Mahallesi'ne gitti. Durumu öğrenen karşı tarafın da gelmesinin ardından tartışma çıktı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesiyle kalabalık grup tarafından dövülen Emir Koçhan baygınlık geçirdi.

Haber verilmesi üzerine kavganın yaşandığı yere polis ve sağlık ekipleri geldi. Sağlık ekiplerinin yaptıkları ilk müdahalenin ardından ağır yaralanan Koçhan, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Burada yapılan tüm müdahalelere rağmen Koçhan, salı günü öldü. Koçhan'ın cenazesinin bugün Ayazağa Mezarlığı'na defnedileceği öğrenildi.

4 kişi tutuklandı

Polis, cinayetle ilgili gözaltına alınan 4 şüpheliyi polis merkezine götürdü. Polis merkezindeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheliler, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

'Çete gibi bir grup, çocuğu darp etmiş'

Öldürülen Emir Koçhan'ın babası Sedat Koçhan, yaşananlara ilişkin şunları anlattı:

"Bana telefon geldi hastanede diye. Hastaneye gittiğimde entübe edilmişti çocuğum. O anda kriz falan geçirdim. Bu işin sonuna kadar takipçisi olacağız. Arkadaşlarıyla gidiyorlar beş kişi, diğer dört arkadaşını tutuyorlar. Müsaade etmiyorlar yardım etsin diye. Belli bir çete gibi bir grup, çocuğu ortaya almışlar. Darp ediliyor, katliam yapılmış sadece, başka diyecek bir şey bulamıyorum. Lise 3'e geçmişti, 16 yaşına da yeni girmişti. İçlerinde yaşları büyük olanlar da var, küçük olanı tehdit etmişler söylemeyeceksin diye. Motordan düştüğünü, kendiliğinden böyle olduğunu söyleyeceksiniz demişler."

'Duvardaki yazı 1 yıl önce yazılmış'

Öldürülen Emir Koçhan'ın akrabası Emre Fıçıcı ise şunları söyledi:

"Olay duvarda bir yazıyla başlıyor. Yazı da bir sene önce falan yazılmış, bizim yeğen de orada fotoğraf çekiniyor. Daha sonra sosyal medyada karşı taraftan tehdit içerikli yazılar yazılıyor. Onlara karşılık birbirleriyle atışıyorlar.

Narin Güran cinayetinde Ağabeyin ifadesi ortaya çıktı: Çok üzüldüğü için kendi kolunu ısırmış Narin Güran cinayetinde Ağabeyin ifadesi ortaya çıktı: Çok üzüldüğü için kendi kolunu ısırmış

Çocuklarda olaydan bilinçsiz Ayazağa'ya gidiyor. 10-15 kişilik bir grupla geliyor karşı taraf. Bizim çocuklar da beş kişi, bizim çocuklara saldırıyorlar. Diğer çocukları gasp ediyorlar, ellerinden telefonlarını alıp susturuyorlar. Emin yeğenimiz de darbediliyor, ölümüne sebep olacak kadar şiddetli bir şekilde.

Ambulansı aramalarına izin vermemişler

Daha sonra ambulansı aramalarına izin vermiyorlar. Aradan bayağı bir zaman geçiyor. Darbettikten sonra ambulansın gelmemesi için kimseye aratmıyorlar. 20-25 dakika sonra ambulans geliyor. Geldiğinde de kalp masajı yapıyorlar. Cumartesi günü oldu olay, dün de beyin ölümü gerçekleşti. Sabah da vefat etti. Yazıyı kendisi de yazmıyor, başkası yazıyor. Sadece gidip önünde fotoğraf çekiniyor ve sosyal medyaya atıyor. Karşı tarafta tehdit ediyor."