Erciş'te silahlı kavga; 1 Ölü, 3 yaralı! Erciş'te silahlı kavga; 1 Ölü, 3 yaralı!
Depremin yıldönümü nedeniyle Milli Eğitim Vakfı Deprem Şehitleri Erciş Öğretmenevinde anma programı düzenlendi. Programa katılan Erciş ilçe Kaymakamı Mehmet Şirin Yaşar, 23 Ekim Depremi’nin beşinci yıldönümünde, yüreklerdeki acıların ve hüzünlerin hâlâ taze olduğunu belirtti.

Konuşmasında deprem gibi doğal afetlerin Allah'tan geldiğini ve bizler için bir imtihan olduğunu belirten Kaymakam Yaşar, "Yaşadığımız depremde, tabi tutulduğumuz bu imtihandan, maalesef başarısız çıktık. 'Deprem yıkmaz, yapılar yıkar' derler. Biz de deprem öncesi yaptığımız o yapılarda, yıkılan binaların altında kalarak yitirdiğimiz canlarla bu imtihandan ne yazık ki başarısız çıktık. Ancak hemen akabinde gerek Türk tarihinde, gerek Dünya tarihinde, eşine az rastlanır bir örnekle, devletimizin bu afete müdahalesine şahit olduk.

Bir yıldan kısa bir sürede, Erciş şehir merkezinde, ağır kış şartlarında 5 bin konut yapılarak  Ercişli depremzedelerin hizmetine sunuldu. Tabii iş devletle bitmiyor. Asıl yük bizde, vatandaşlarda, sivil toplumda. Dolayısıyla tabi tutulduğumuz bu imtihanlarda bir daha başarısızlıklara uğramamak için gerekenleri yerine getirmemiz lazım. Yeryüzünün tamamında depremler için görülen birtakım mevzuatlar vardır. Bilimsel bazı kurallar vardır. Bunlara uymamız gerekir. Bunlara uymadığımız sürece sürekli bu depremleri yaşadığımızda aynı acıları tekrar tekrar yaşamak mecburiyetinde kalırız. Başta devlet yöneticileri olarak bizler, sonra da halkımız, doğal afetlere karşı ciddi bir duyarlılık oluşturmamız gerekiyor. Duyarlı olmadığımız sürece acılarımız katlanarak büyüyecektir. Ben bu vesileyle, depremde yitirdiğimiz canlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Yakınlarına, halen onun acısını çeken sevdiklerine sabırlar diliyorum. Ayrıca, depremde yitirdiğimiz onlarca öğretmenimize Allah'tan rahmet diliyorum. Sevdiklerine, yakınlarına baş sağlığı dileklerimi iletiyorum. Allah bir daha bizi böyle bir imtihana tabi tutmasın.” şeklinde konuştu.