Türkiye'de bugün seçmenler, 31 Mart 2019 mahalli idareler seçimleri için oy verme işlemi için 5 yıl boyunca görev yapacak yerel yöneticileri seçmek için sandık başına gitti. 

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) kararına göre, Adıyaman, Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Antep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Kars, Malatya, Maraş, Mardin, Muş, Ordu, Rize, Siirt, Sivas, Trabzon, Dersim, Urfa, Van, Bayburt, Batman, Şırnak, Ardahan, Iğdır ve Kilis'te ve bu illerde bulunan cezaevlerinde saat 07.00 itibariyle başlanan oy verme işlemleri saat 16.00 itibariyle sona erdi. 

Diğer illerde oy verme saatleri 08.00’de başladı ve 17.00’da sona erecek.

Bütün yayınlar, saat 21.00'den sonra serbest olacak, ancak YSK tarafından gerek görülmesi halinde saat 21.00'den önce de yayınların serbest bırakılmasına karar verilebilecek.

İHLALLER DEVAM ETTİ 

Yoğun katılımın olduğu bölge kentlerinde yaşanan ihlaller bu yıl da gündemden düşmedi. Kimi yerlerde muhtar adayları arasında yaralanmalara kadar varan kavgalar yaşanırken kimi yerlerde polis ve asker ablukası altında seçmenler oylarını kullanmak zorunda kaldı. 

Malatya’nın Pötürge ilçesinde oy verme işlemi sırasında AKP'li sandık müşahidi, Saadet Partisi'nin iki müşahidini tabancayla vurarak öldürdü.

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) daveti üzerine bölgeye gelen Avrupa heyetlerine yönelik engellemeler, bu seçimde de devam etti. Diyarbakır'ın Hani ilçesinde bulunan İtalyan heyette yer alan Sonia Helene Rosset ve Noemi Colombo, polislerce gözaltına alındı. 

AÇLIK GREVİNDEKİLER DE OYLARINI KULLANDI 

Yine, PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması talebiyle 3 Mart’tan bu yana açlık grevinde olan HDP Milletvekili Dersim Dağ, Erzincan T Tipi Kapalı Cezaevi'nde başladığı açlık grevini tahliye olduktan sonra Batman’daki evinde 84 gündür sürdüren Sedat Akın, 1 Mart tarihinde bulunduğu Silivri Cezaevi'nde açlık grevi eylemine başlayan ve tahliye olduktan sonra eylemini evinde devam ettiren İhsan Sinmiş, Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi’nde 15 Ocak’ta açlık grevi eylemine başlayan ve 8 Mart’ta tahliye olduktan sonra Mardin’in Derik ilçesindeki evinde eylemini sürdüren Gurbet Ektiren de oyunu kullandı. 

Van-Erciş karayolu üzerinde trafik kazası: 2 ölü, 4 yaralı Van-Erciş karayolu üzerinde trafik kazası: 2 ölü, 4 yaralı