Başkale'de taşlı sopalı 'yayla arazisi' kavgası: Yaralılar var Başkale'de taşlı sopalı 'yayla arazisi' kavgası: Yaralılar var

8 Mart çalışmaları kapsamında HDP Başkale ilçe örgütü ilçeye bağlı Kocaköy ( Qereçan) köyünde HDP Başkale eşbaşkan adayı Şengül Polat, Yerine kayım atanan Edremit belediye Eşbaşkanı Rojbin Çetin, HDP İl Eşbaşkanı Yadişen Karabulak’ın katılımı ile kadın buluşması gerçekleştirdi. Birçok köyden katılım sağlayan kadınlar, sık sık ‘Biji Berxwedana Leylayê, Biji berxwedana zindanan’ Sloganları attı. Kadın buluşması bir dakikalık saygı duruşu ile başladı. Ardından HDP Başkale eşbaşkan adayı Şengül Polat konuştu. Polat, Leyla Güven eylemini selamlayarak şu şekilde konuştu;” Bütün kadınların, kadın emekçilerin ve annelerimizin 8 Mart Dünya Kadınlar gününü kutluyorum. Leyla Güven’in başlatmış olduğu direniş yolumuza aydınlık  olacaktır. Biz kadınlar Leyla Güven ruhuyla 8 Mart alanlarında olacağız ve özgürlüğü haykıracağız” dedi. 

'LEYLA GÜVEN'İN EYLEMİ BARIŞ EYLEMİDİR'

Daha sonra konuşan HDP il Eşbaşkanı Yadişen Karabulak da,  8 Martı bütün kadınlara kutlayarak şöyle dedi;” Ben bütün kadınları baharın sıcaklığıyla kucaklıyor ve bütün kadınların, tutsak kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar gününü kutluyorum. Leyla Güven’in eylemi barış eylemidir. Leyla Güven’in talebi talebimizdir. Bizler  sonuna kadar yaşamın her alanında bu eylemi destekleyeceğiz ve Leyla Güven ile beraber direneceğiz. Başlatmış oldukları direniş mücadelemizdir. Bizler sonuna kadar bu mücadelenin yürütücüleri ve öncüleri olacağız. Biz inanıyoruz ki direnişimiz ve mücadelemiz tecridi kıracaktır. Kadınlar 31 Mart da belediyelerimiz ve irademizi gasp edenlere gereken cevabı verecektir. Belediyeler bizimdi ve bizim olacak. Biz inanıyoruz ki her kadın kapı kapı çalışarak 31 Mart da hep birlikte gereken cevabı vereceğiz. Berxwedan jiyane” dedi. 

'BİZ DİRENİYORUZ VE EMEK VERİYORUZ'

Son olarak yerine kayyım atanan Edremit belediye Eşbaşkanı Rojbin Çetin de Leyla Güven eylemine değinerek, kadınların Leyla Güven ruhuyla 8 Mart alanlarında tecridi kırmaya davet etti. Çetin,” Ben de Leyla Güven şahsında bütün  kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum. 8 Mart biz kadınlar için anlamlı ve önemli bir gündür. Bu bilinçle bütün kadınların Leyla Güven ruhuyla 8 Mart alanlarında tecride karşı haykırmaları gerekir. Bugüne kadar özellikle Kürt kadınları direnmiş ve mücadele etmişlerdir. Kürt kadınları şuanda dünya kadın mücadelesinin öncülüğünü yapmaktadırlar. Bizler çok büyük bedeller verdiğimiz için direnmekten vazgeçmiyoruz. Kürt kadınları halkının özgürlüğü ve kadın özgürlüğü için kadın mücadelesinde yerini aldı. Kadın mücadelesine aydınlık olan kadın kahramanların direnişi yolumuzu aydınlatıyor ve özgürlüğümüzün birer meşalesi oluyorlar. Biz her zaman onlara borçluyuz. Biz direniyoruz ve emek veriyoruz. Bizim bu mücadeleye sahip çıkıp Leyla’ya ses olmalıyız. Bizler inanıyoruz ki, Leyla Güvenler kazanacaktır, bizler başaracağız” dedi. 

Konuşmaların ardından halay çeken kadınlar daha sonra köyde Leyla Güven eylemine destek olmak amacıyla yürüyüşe geçtiler. Yürüyüş ‘Biji Berxwedana Leylayê, Biji berxwedana zindanan’ Sloganları ile son buldu.