MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin DEM Parti’yi hedef gösterip kapatılması çağrısının ardından Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da DEM Parti’yi hedef alan açıklamalarına devam ediyor.

Özgür Özel, Kemal Kılıçdaroğlu görüşmesi sona erdi Özgür Özel, Kemal Kılıçdaroğlu görüşmesi sona erdi

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Bartın’a giden Tunç, Ulus Belediyesi ziyareti öncesinde yerel yönetimlere dair açıklamalarda bulundu.

“Kamu kaynaklarının belediyelerimize gönderilen kaynakların son kuruşuna kadar vatandaşımıza ve milletimize hizmet olarak gösterilmesi lazım” diyen Tunç, “Kamu kaynaklarını suç unsuru bulunan faaliyetlere harcayanlar, terörün finansmanı olarak kullananlar milletimiz tarafından cezalandırılmaktadır” ifadelerini kullandı.

‘YETKİLİ KURUMLAR TEYAKKUZDA OLACAK’

Tunç, devamında şunları söyledi: “Geçmişte bunun kötü örneklerini maalesef yaşadık, gördük. Bir belediye başkanı milletin kaynaklarını, millet düşmanlarına akıtırsa orada hukuk devleti devreye girer. Bu noktada devletin yetkili kurumları da her zaman bu konuda hassas ve teyakkuzda olacak. Belediye başkanları da bu bilinçle çalışacaklar ve halktan aldıkları, milletten aldıkları yetkiyi kötüye kullanmayacaklar.”