Suriye İnsan Hakları Örgütü 29 Ekim 2022’de paylaştığı açıklamada, Sîrîn’in dünya genelinde 170 çocukla birlikte bu ödüle aday olarak kabul edildiğini duyurdu.

Afrîn Kenti nüfusuna kayıtlı Sîrîn Mezlûm Nasan 13 yaşında ve bir kaç yıldır çocukları koruma amaçlı bir çok kültürel, toplumsal etkinlik düzenledi. Mülteci kamplarını da sık sık ziyaret eden Sîrîn, bu kamplarda çocuklarla birlikte özgürlük, barış içerikli resim tabloları ile şarkılar yapıyor.

Suriye savaşı nedeniyle zor dönemler geçiren çocuklara moral etkinlikleri çalışmaları düzenleyen Sîrîn internet üzerinden paylaştığı bir videoda Kürtçe ve Arapça dilleriyle dünyaya şu çağrıda bulunuyor: “Savaşı durdurun. Biz Suriyeli çocuklarda bütün dünya çocukları gibi haklarımızı elde ederek yaşamak istiyoruz.”

Van Büyükşehir Belediyesi’nin düzenleyeceği konsere valilik izin vermedi Van Büyükşehir Belediyesi’nin düzenleyeceği konsere valilik izin vermedi

Bölgede oluşturulan bir topluluğa da üye olan Sîrîn Mezlûm Nasan, bir çok etkinliğe katılarak savaş ve şiddet nedeniyle zarar görmüş yerlerde barış ve özgürlük şarkıları söyledi.

Uluslararası Barış Ödülü her yıl yaptığı çalışmalar, yürüttüğü mücadeleler nedeniyle bir çocuğa, Nobel Ödüllü bir kişi tarafından takdim edilmekte.

Uluslararası Barış Ödülü ilk defa 2005 yılında Uluslararası Çocuk Hakları Örgütü Başkanı Marc Delawaret tarafından Roma’da düzenlenen törenle verildi. Bu ödül dünya çocuk haklarını korumak için dünya çocukları için büyük bir platform oluşturuyor.