İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine ‘ahmak’ dediği iddiasıyla yargılandığı dava ile ilgili yeni bir iddia ortaya atıldı.

İstanbul Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ilk ayağında Ekrem İmamoğlu’na 2 yıl 7 ay 15 gün hapis ve siyasi yasak cezası verilmişti.

TEMYİZ MAHKEMESİ
Dava, son iki yıldır Türkiye’de “Temyiz Mahkemesi” olarak da kabul edilen Yargıtay’ın bir alt basamağı İstinaf Mahkemesi’nde görülmeye devam ediyor.

Gazeteci İsmail Saymaz, Halk TV’de İsmail Küçükkaya’nın programında dikkati çeken bir iddiayı gündeme getirdi.

Mafya lideri Kürşat Yılmaz'ın Konya'da kullandığı çakarlı aracın MHP'li vekile ait olduğu ortaya çıktı Mafya lideri Kürşat Yılmaz'ın Konya'da kullandığı çakarlı aracın MHP'li vekile ait olduğu ortaya çıktı

Eski Sincan Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Osman Kaçmaz’la yaptığı görüşmeyi aktaran Saymaz, “‘İmamoğlu davasına İstinaf’ta bakan heyet, yaptıkları müzakere sonucunda 2’ye 1 çoğunlukta ceza verme eğilimi gösteriyorlar. 1 hakimi de ikna etmeye çalışıyorlar” dediğini aktardı.

Saymaz, Osman Kaçmaz’la yaptığı görüşmeye ilişkin şunları anlattı:

“2’YE 1 YÖNÜNDE KARAR ÇIKMASI KİMSEYİ ŞAŞIRTMAYABİLİR”
“Pazartesi günü programdaydım, bana Osman Kaçmaz’dan mesaj geldi. Osman Kaçman eski Sincan Ağır Ceza hakimi… Kendisi şu an Mansur Yavaş’a daha yakın, hukuk camiasıyla da bağı var. Bana dedi ki, ‘İmamoğlu davasına istinafta bakan heyet, yaptıkları müzakere sonucunda 2’ye 1 çoğunlukta ceza verme eğilimi gösteriyorlar. 1 hakimi de ikna etmeye çalışıyorlar. 3’te 3 olsun ve kararı tam geçirelim’ diye. Siz eğer isminizle bu iddiayı açıklarsanız, yayında açıklama isterim dedim. O da tasdik etti. Ben bunu birkaç kaynaktan duydum, 2’ye 1 hadisesini… 2’ye 1 yönünde istinaftan bir karar çıkması kimseyi şaşırtmayabilir.”

NE OLMUŞTU?
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında, 31 Mart 2019 seçimlerinin YSK tarafından iptal edilmesi sonrasında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya verdiği yanıt üzerine Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla dava açılmıştı.

İmamoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yaptığı bir konuşmada, isim vermeden kendisine yönelik “Avrupa’ya giderek Türkiye’yi şikâyet eden ahmağa söylüyorum. Bunun bedelini bu millet sana ödetecek” şeklindeki sözlerine bir gazetecinin sorusu üzerine yanıt vermişti. “31 Mart’ta seçimi iptal edenler ve dünyada, Avrupa’da, onların gözünde nereye düştüğümüz noktasında, o olan şeylere, biten şeylere baktığımızda, tam da işte 31 Mart’ta seçimi iptal edenler ahmaktır. Önce ona bir odaklansın” diyen İmamoğlu hakkında YSK’nın o dönemki başkanı Sadi Güven, kendisi ve görevdeki kurul üyelerine hakaret edildiği iddiasıyla şikayette bulunmuştu.

Şikayet üzerine İmamoğlu hakkında dava açılmış, İmamoğlu’na 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası ve siyasi yasak kararı verilmişti.