​​​​ERCİŞ HABER-Bölgede hızla kan kaybeden AKP'nin Erciş İlçe Başkanlığı HDP yöneticilerine garip bir mesaj gönderdi. Mesaj içeriğinde yöneticilerin diğer parti üyeliklerini sildirip AKP’ye üye olmaları çağrısı yapıldı.  

Erciş Belediyesi'nden hizmet atağı: 28 mahalle kilitli parke taşı ile kaplanacak Erciş Belediyesi'nden hizmet atağı: 28 mahalle kilitli parke taşı ile kaplanacak

İlçe sakinlerine Nedim Sağlam Başlıklı gönderilen SMS'de, yurttaşların diğer parti üyeliklerini iptal edip AKP’ye üye olmaları yönünde çağrıda bulundu. Gönderilen SMS’lerin özellikle HDP üyeleri ve HDP yöneticilerine yönlendirilmesi dikkat çekti. Mesajı alanlar arasında şaşkınlık yaşayan HDP eski yönetim üyesi Emin Umaç, AKP’nin insanlara gidecek yüzünün kalmadığını ifade ederek, “bu yöntemle toplumu ikna edeceklerini düşünüyorlarsa yanılıyorlar. Daha öncede HDP’li arkadaşlarımızın rızası olmadan AKP’ye üye edildi. Bu girimler çaresizliğin kanıtıdır.” ifadeleri ile tepkide bulundu.

“Sayın üyemiz” başlığı ile Erciş ilçe sakinlerine atılan mesajlarda diğer parti üyeliklerini iptal etme çağrısında bulunan AKP Erciş İlçe Başkanı Nedim Sağlam başlığıyla gönderilen mesaj içeriği şöyle: “ Sayın üyemiz, yapılan Yargıtay da ikinci bir parti üyeliğiniz bulunmaktadır. E-Devlet üzerinden veya Yargıtay’dan dilekçe ile diğer parti üyeliklerin-izi silmeniz önemle rica olunur Ak Parti Erciş İlçe Başkanlığı”

'AKP'NİN BİLİNDİK YÖNTEMLERİ'

Daha öncede AKP’nin HDP üyelerini rızaları olmadan üye yaptığını ifade eden Emin Umaç, “bu hilelerin pekte yabancısı değiliz. Halkın iradesini kayyımla gasp eden, muhalefeti devlet eliyle uygulanan baskılarla sindirmeye çalışan, yanlış politikaları ile toplumu açlığa mahküm eden AKP zihniyeti, bu tür mesajlarla bu sefer bireyler üzerine korku salarak insanları zorla üye etmeye çalışmaktadır. Özelde Kürtlerin yoğun olduğu bölgelerde AKP’de geçmişte anti Kürt politikaları uygulayan diğer partiler gibi tabela partisi olmaya mahkûmdur. Bizlere gönderilen bu mesajlar son çırpınışın açık göstergesidir” dedi.

HDP'DEN 25 KİŞİ AKP'YE ÜYE YAPILMIŞTI

31 Mart 2019 yerel seçimler öncesinde Ankara’da Halkların Demokratik Partisi (HDP) Keçiören İlçe Örgütü Yöneticisi Vehbi Onat’ın da aralarında olduğu 25 kişinin haberleri olmadan AKP’ye üye yapıldığı ortaya çıkmıştı. Durum bazı kişilerin HDP’ye üye olmak için partinin Genel Merkezi’ne başvurması ile anlaşıldı. Bunun üzerine HDP Keçiören İlçe Örgütü’ne giden giden kişiler, durumu parti yöneticilerine aktardı. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın internet sitesi üzerinden yapılan sorgulamalarda Keçiören İlçe Örgütü Yöneticisi Vehbi Onat’ın da aralarında bulunduğu toplam 25 kişinin bulunduğu AKP’ye üye yapılmıştı.

Ajansercis.net