Van'da uçuruma atlayan 28 koyun öldü Van'da uçuruma atlayan 28 koyun öldü

Lazların bile ‘ Aday olursa oy vereceğiz’ yönündeki açıklamalarına ve BDP’nin ilçe genelinde yaptığı ankette % 93 oranında başarı sağlamasına rağmen kadın kotası yüzünden aday gösterilmeyen Özalp Belediye Başkanı Murat Durmaz’a ‘Bağımsız’ aday ol baskısı yapıldığı öğrenildi.

İlçe halkının ‘Olmazsa olmaz’ dediği Başkan Murat Durmaz’ın aday gösterilmemesinde herhangi bir izahat yapamayan BDP’nin, halk nezdinde zor duruma düştüğü, bu bulutlu havayı bertaraf etmek için İran’daki ölümleri bahane göstererek Özalp’ta protesto düzenlediği belirtiliyor. Van’dan vatandaşları Özalp’a taşıyarak adeta ‘Gövde gösterisi yapan BDP’nin Özalp halkına ‘Güçlüyüz’ mesajı verdiği gözlerden kaçmadı.

Başkan Murat Durmaz’a yapılan ‘Bağımsız aday ol’ baskılarına nasıl bir cevap vereceği merak konusu olurken, yaşananların BDP’ye oy kaybettireceği de konuşulan konular arasında yer alıyor.

Öte yandan BDP’nin Özalplı olmayan bir kadın aday göstereceği yönündeki söylentiler ilçede tepkiye neden olurken, bunu fırsat bilen AKP'nin güçlü bir adayla seçimlere girmeye hazırlandığı iddia ediliyor. Ayrıca seçimlere 1 ay kala yine Başbakan Erdoğan tarafından Özalp’ın tekrar ziyaret edileceği gelen haberler arasında yer alıyor.