Van’ın Çaldıran İlçe Kaymakamlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, “Kendi yollarını yaptılar” başlıklı haberin gerçeği yansıtmadığını bildirildi.

Kaymakamlıktan yapılan yazılı açıklamada, birçok kaynakta yer alan “Kendi Yollarını Yaptılar” başlıklı haber nedeniyle Çaldıran’da kaymakamlık ve birçok kamu kurumunun kişilik haklarının ihlal edildiği belirtildi. Açıklamada, “Haberde yer alan ve ilçemize bağlı Yassıtepe köyü halkının ‘yıllardır yapılmayan yolları için kendi aralarında para topladıkları, malzeme satın aldıkları, araç gereç kiraladıkları ve işçiliğini yapmak suretiyle kendi yollarını yaptıkları’ iddiasına ilişkin haber metni, içeriğinde yer alan köy adı ve köy muhtarın ad ve soyadı dışında tamamen gerçek dışı ve yalandır. Haberde bahsi geçen konu bölgede yol yapım çalışmalarını yürüten yüklenici firma ile yapılan görüşmelerde söz konusu yapım işinin yüklenici firma tarafından malzeme ve araç gereçlerin 3 gün süreyle verilmesi suretiyle yüklenici firma tarafından yapıldığı anlaşılmıştır. Adı geçen köy ile ilgili olarak Çaldıran Kaymakamlığı ve İl Özel İdaresi imkanları ile bugüne kadar: 2008 yılında 3,5 kilometrelik köy içi stabilize; 2009 yılında 3 kilometre köy içi stabilize ve 18 metre çeşitli ebatlarda büz döşemesi. 2011 yılında 5 kilometre köy içi stabilize ve 34 metre çeşitli ebatlarda büz döşemesi olmak üzere 3 yıl arka arkaya toplamda 11,5 kilometrelik köy içi stabilize çalışması ile 52 metre çeşitli ebatlarda büz döşeme işi gerçekleştirilmiştir” denildi.

Çaldıran'da 3 aracın karıştığı kazada1 kişi hayatını kaybederken, 1 kişi de yaralandı Çaldıran'da 3 aracın karıştığı kazada1 kişi hayatını kaybederken, 1 kişi de yaralandı

Bunlara ilave olarak 2010 yılında 2 kilometrelik sulama kanalı yapımı ve 8 metre büz döşeme işi yapıldığı denilen açıklamada, “Ayrıca 2010 yılında 52 bin TL değerinde 2 derslikli okul ve 2012 yılında 160 bin TL değerindeki içme suyu şebekesi yapım işi ile birlikte son 3 yılda Yassıtepe Köyüne 11,5 kilometre stabilize, 2 kilometre sulama kanalı, 60 metre büz döşemesi, 2 derslikli okul ve içme suyu şebekesi yapılmıştır. Buna göre son 3 yılda bu köye yapılan doğrudan kamu yatırımlarının ekonomik değeri 450 bin TL’dir. Yukarda açıklanan nedenlerle tamamen asılsız ve gerçek dışı beyanda bulunduğu anlaşılan köy muhtarı Ferit Günaydın hakkında yapılacak olan yasal işlem saklı kalmak kaydıyla idarenin bugüne kadar köyde gerçekleştirdiği hizmetleri hiçe sayarak tamamen kasıtlı ve belli bir ideolojiye hizmet eden düşünce kastıyla yazıldığı anlaşılmıştır” ifadeleri kullanıldı.