DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda açıklamalarda bulunuyor.

Hatimoğulları, Bahçeli’nin, “Şayet terörist başının tecridi kaldırılırsa gelsin TBMM’de DEM Parti grup toplantısında konuşsun. Terörün tamamen bittiğini ve örgütün lağvedildiğini açıklasın” sözlerine, “Sayın Öcalan üzerindeki tecrit kesinlikle kaldırılmalıdır. Fiziki olarak gelsin konuşsun diyoruz, ne diyeceğini görelim dedik geçen hafta. Yine tekrar ediyoruz; bırakın tecrit kaldırılsın, sayın Öcalan çıksın konuşsun, ne konuştuğunu görelim. Vakit geçirilmeden bir adım atılmalıdır” yanıtını verdi.

Tülay Hatimoğulları’nın açıklamaları şöyle:

Kürt sorununun çözüm yolu, yöntemleri ve muhatapları bellidir. Ortadoğu’da ve Türkiye’de barışın muhatabı İmralı’da ağır tecrit altında bulunan sayın Abdullah Öcalan’dır.

Kürt sorununun çözümü Meclis’tir. Parlamento’da ve siyasette muhatap DEM Parti’dir, demokratik zeminde siyasi partiler, demokrasi güçlerinin tamamıdır, toplumun bizatihi kendisidir. Geçmiş deneyimlerimizden biliyoruz ki toplumsallaşamamış bir barış, gerçek anlamda bir barışı sağlayamamış oluyoruz.

Barış bilinci toplumun bütün hücrelerine yayılmalıdır ki, bütün toplum tarafından benimsenmeli ki gerçek barış olsun.

Erciş Belediyesi’nin Asfalt Şantiyesi Projesi ÇED Raporuna Takıldı Erciş Belediyesi’nin Asfalt Şantiyesi Projesi ÇED Raporuna Takıldı

Bir başlangıç olacaksa tecrit derhal kaldırılmalıdır. Kürt sorununun çözümünde pusula demokratik müzakeredir, onurlu barıştır. Çözümü kimseden direnmiyoruz, onurlu bir barış için de inisiyatif almaya hazırız

Devlet Bahçeli “İlk Meclis ruhu” dedi, Erdoğan “Diyalog zeminlerini genişletelim” diyor. Bir tane baş kayyum gelmiş, bir baş kayyum herkese hiza ve ayar vermeye çalışıyor. Ey kayyum sen kim adına konuşuyorsun, Saray adına konuşuyorsan Saray başka bir şey diyor, Bahçeli adına konuşuyorsan Bahçeli başka diyor, sen kimsin, nereden geldin, kim adına konuşuyorsun?

Bahçeli, sayın Abdullah Öcalan için ‘Tecrit kaldırılsa konuşsun’ mahiyetinde bir konuşma gerçekleştirdi. Tecrit 44 aydır devam ediyor, sayın Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması için yıllardır mücadele ediyoruz.

Sayın Öcalan üzerindeki tecrit kesinlikle kaldırılmalıdır. Fiziki olarak gelsin konuşsun diyoruz, ne diyeceğini görelim dedik geçen hafta. Yine tekrar ediyoruz; bırakın tecrit kaldırılsın, sayın Öcalan çıksın konuşsun, ne konuştuğunu görelim. Vakit geçirilmeden bir adım atılmalıdır.