Van’ın Edremit Belediyesi Eş Başkanları Rabia Başak Koç ve Cemil Komi, ilçedeki muhtarla buluştu. Belediye konferans salonunda düzenlenen toplantıya ilçeye bağlı 30 mahallenin muhtarı ve belediye müdürlükleri katıldı. 

Eş başkan Koç: ‘5 yıllık sürede beraber iyi hizmetler yapacağız’

Toplantıda ilk olarak konuşan belediye eş başkanı Rabia Başak Koç, geride kalan sürede ellerinden geleni yaptıklarını söyledi. Koç, “Beş ayı aşkın bir süreyi geride bıraktık. Bugün de sizlerle bir araya gelerek geride kalan süreyi değerlendirmek istedik. Bu süreçte sizlerle beraber elimizden geleni yaptık. Emeğiniz çok fazla. Sizleri dinlemek istiyoruz. Stratejik plan hazırlıkları kapsamında da bir araya geldik. Mahallelere dair sorun ve talepleri dinledik, notlarımızı aldık. Sizler de bizim kadar halk tarafından seçilmişsiniz ve bu anlamda aslında eşitiz. Halkın desteğiyle buradayız. Bu nedenle halkla sevgi ve saygı çerçevesinde diyalog yollarını açık tutmak gerekiyor. Bizim için de sizler için de esas olan halktır. Geride kalan sürede hem bizler hem de belediye emekçilerimiz büyük çaba harcadı. 5 yıllık sürede hep beraber iyi hizmetler yapacağımıza inanıyoruz.” Diye konuştu. 

Whatsapp Image 2024 09 17 At 16.25.17

Eş başkan Komi: ‘ Devasa borç olmasaydı bugün farklı şeyler konuşacaktık’ 

Daha sonra konuşan belediye eş başkanı Cemil Komi,  belediyenin borçlarına değindiği konuşmasında bu borçların hizmet için bahane olmayacağını söyledi. Komi,” Sorunlara ilişkin insanların iletişime geçtiği ilk kişi siz muhtarlarsınız. Halk sizden de bizden hizmet bekliyor. Evet, borç var, enkaz aldık ama hizmet yapma notasında bahane olmamalı. Çalışanların parasını ödeyemediğimiz veya yakıt parasını ödeyemediğimiz dönemler oldu. İmkanlar doğrultusunda elimizden geldiğince halka gittik, imkanları zorladık ve çalıştık. Bu kadar dar bütçeye rağmen elimizden geleni yaptık. İlk ayda mali olarak yapıp ettiklerimizi şeffaf bir şekilde sizlerle paylaşacağız. Bu devasa borç olmasaydı daha farklı şeyler konuşacaktık. Mahallelerimizde oldukça çok sorun var. Ama birbirimize destek olarak, birbirimizi esas alarak bunun üstesinden geleceğiz.” İfadelerine yer verdi. 

Whatsapp Image 2024 09 17 At 16.25.19

Edremit Belediyesi yol yapım çalışmalarını birçok koldan sürdürüyor Edremit Belediyesi yol yapım çalışmalarını birçok koldan sürdürüyor

Muhtarlar taleplerini dillendirdi 

Eş başkanların konuşmasından sonra sırasıyla söz alan muhtarlar, geride kalan sürede mahallelerde yapılan hizmetleri değerlendirdi. Yol, temizlik, imar gibi konulardaki sorunları anlatan muhtarlar, mahallelerine dönük talepleri dile getirdi. Muhtarlar, hep beraber daha iyi hizmetler üreteceklerini kaydetti.

Whatsapp Image 2024 09 17 At 16.25.19 (1)