Van’ın Edremit Belediyesi ilçedeki yol yapım ve düzenleme çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Birçok mahallede eş zamanlı sürdürülen çalışmalar kapsamında yol parke, yol stabilize, yeni yol açma, asfalt tamir ve drenaj çalışmaları yapılıyor. 

Whatsapp Image 2024 08 20 At 10.09.58

Son iki ayda dört kırsal mahallede parke çalışması 

Kırsal ve merkez mahallelerde eş zamanlı olarak çalışan belediye, son iki ayda dört kırsal mahallenin yollarında parke taşı çalışması yürüttü. Enginsu (Xerekanês) Mahallesi’nde haftalar boyunca çalışan ekipler, mahalledeki yolların neredeyse tamamını kilitli parke taşı ile kaplayarak mahalleliyi toz ve çamurdan kurtardı. Ekipler, devamında çalışma başlattıkları Andaç (Mars) ve Çayırbaşı (Kerewanês) mahallelerinde de onlarca yolu parke taşı kapladı. Son olarak Dönemeç (Engîl) Mahallesi’nde çalışma başlatan belediye, mahalleli tarafından yoğun olarak kullanılan yolların yapımına devam ediyor. 

Whatsapp Image 2024 08 20 At 10.10.00
Çevre Yolu’na bağlantı sağlayan onlarca yeni yol yapıldı 

Belediye Fen İşleri Müdürlüğü, Süphan Mahallesi’nde ise yapımı devam eden Çevre Yolu’na bağlantı sağlayacak yeni yollar açıyor. Mahallenin çehresini değiştirecek çalışma kapsamında yol stabilize, reglaj ve drenaj çalışmaları yapılıyor. Şu ana kadar yapılan çalışmalar sonucunda ilçeye, 15 metre genişliğinde 3 km’yi bulan servis yolu ve onlarca bağlantı yolu kazandırıldı. 

Whatsapp Image 2024 08 20 At 10.09.57
Yol Stabilize, asfalt onarım ve  drenaj çalışmaları da aralıksız sürüyor 

Van'da bir kişi ölü bulundu Van'da bir kişi ölü bulundu

Belediye, ilçeye bağlı diğer mahallelerdeki yol stabilize çalışmalarını da aralıksız sürdürüyor. Ekipler son olarak, Şabaniye Mahallesi Çayüstü Mevkii ile Dilkaya Mahallesi’nde yol stabilize çalışması gerçekleştirdi. Çalışmalarına Elmalık Mahallesi ile devam eden belediye, talep doğrultusunda birçok mahallede hasar gören yollarda asfalt onarım çalışması yürütüyor. Drenaj çalışması da özellikle kırsal mahallelerde yürütülen çalışmalardan.