Haber böylesine normal bir ölüm olarak sunuldu topluma. İşçi İrfan'ın korkunç ölümü üç satırlık bir haberdi sadece, kimsenin umurunda bile olmadı.

Oysa, emekçi İrfan İşleyen korkunç ihmaller zincirinin kurbanı oldu. İşleyen'in ölümünden sadece bir hafta önce VASKİ kendi resmi sayfasında duyurmuştu oysa :

"Van’ın Erciş İlçesi Çelebibağı Mahallisinde ki atık su arıtma tesisi yeni teknoloji ile donatıldı. 2014 yılında yapımı tamamlanan Atık Su Arıtma Tesisinin işlemlerini uzaktan kumanda ile takip edecek SCADA sistemi kuruldu. Tesis 24 saat bu sistemle gözetim altında tutulacak. "

VASKİ'nin Uzaktan Kumanda SCADA sistemi ile gözetim altında tuttuğunu iddia ettiği bölgede bir işçi hayatını kaybetti.

Gözetim altında tutulan bir ilçede aşağıda sıralayacağım ihmallerin kurbanı oldu İrfan İşleyen...!

Oysa Elazığlı Ali Tekataş'a sorarsan Van'a çağ atlattı, her bir sorunumuzu çözdü. O kadar çok sorun çözdü ki, çözülecek sorun kalmayınca halkın kurumu VASKİ'yi Vanspor'a sponsor yaptı, Elazığspor'a destek amacıyla buradan otobüs gönderdi.

Peki madem öyle size bir kaç sorum olacak.

* Suya giren işçiye emniyet kemeri takılması gerekirken burada bu işlem neden yapılmadı?

* Bu tür çalışmalarda ölüm riski göz önüne alınarak işçinin belini sarılan ip ile su kanalına inmesi gerekmiyor mu?

* 200 bin nüfuslu bir yerleşim birimine su verilirken suya giren işçinin normal şartlarda yaşama imkanı bulunmuyor. Son derece tazyikli olan ve basınç uygulayan sudan bir işçinin sağ çıkması mümkün değil iken İrfan İşleyen'i o su kanalına kim soktu?

Ve en çok canımı acıtan konu... VASKİ Genel Müdürlüğü İşçi İrfan İşleyen için kendi resmi sayfasında başsağlığı mesajı bile yayınlamadı?

İrfan İşleyen'in suya kapılarak yaşamını yitirdiği saatlerde söz konusu bölgede Pancar Alımı'na ilişkin kutlama yapan AKP Milletvekilleri ve İl Yöneticileri kutlama programına ara dahi vermeden kutlamalarını aynen sürdürdüler.

Kendi halkının acısından, yasından bu kadar uzak bir zihniyet şu anda Van'ı yönetiyor.

Erdemli her insan 'İstenmediğim yerde durmam' diyerek hayatlarına başka alanlarda devam eder ama bunlarda Erdem olmadığı için 'İstenmediğim yeri yönetirim' demeye devam ediyorlar.

Erciş Belediyesi, 13 yıldır ödenmeyen deprem tazminatlarını ödemeye başladı Erciş Belediyesi, 13 yıldır ödenmeyen deprem tazminatlarını ödemeye başladı

İrfan İşleyen'e Allahtan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum.