Erciş Belediye meclisi, Belediye eş başkan vekili Güler Avcı başkanlığında Eylül Ayı olağan meclis toplantılarına başladı. Erciş Belediyesi Meclis Toplantı Salonu'nda düzenlenen meclis toplantısının birinci oturumunda gündem maddelerinin görüşülmesinden önce daha önce meclisten geri çekilen ancak Kanun Hükmünde Kararname ile yürülüğe giren Belediyelere kayyum atamalarının önünü açan yasaya tepki gösterilerek söz konusu yasanın darbe olduğu vurgulandı. Gündem dışı görüşülen bir diğer konu ise yaklaşık bir yıldır tutuklu bulunan belediye eş başkanları Abdurrahman Çağan ile Diba Keskin ve belediye meclis üyeleri için yarın görülecek 4. duruşma oldu .

Erciş Belediyesi'nin Türkçe-Kürtçe Tabelası Yenilendi Erciş Belediyesi'nin Türkçe-Kürtçe Tabelası Yenilendi

'' Bir darbe olan kayyuma atamasına karşı direneceğiz'' 
Gündem maddelerine geçilmeden önce gündem dışı olarak konuşan belediye eş başkan vekili Güler Avcı belediyelere kayyum atamalarının yapılacağı yasanın çıkarılmasına tepki göstererek bunun bir darbe olduğunu ve asla kabul etmeyeceklerini söyledi. Avcı : '' Daha önce meclisten geri çekilen ve bir gecede kanun hükmünde kararname ile çıkarılan yasa tam olarak bir darbedir.15 Temmuz darbe girişiminde halkın gücüne sığınan hükümetin halkın iradesi olan belediyelere olan böylesi bir tutumunu kabul etmeyeceği ve direneceğiz'' şeklinde konuştu. Eş başkan Vekili Avcı , Belediye eş başkanları Abdurahman Çağan ve Diba Keskin ile belediye meclis üyelerinin aralarında bulunduğu 'Özyönetim davasının' yarın yapılacak 4. duruşması için ise '' Söz konusu süreçten dolayı çok da umutlu değiliz. Ancak hukukun gerçek anlamda işlemesini ve arkadaşlarımızın serbest bırakılmasını bekliyoruz. '' ifadelerini kullandı.

Belediye meclis grup başkan vekili İzzet Bütün'ün ise 1 Eylül Dünya Barış Günü'ne ilişkin sözlerinden sonra meclis, belirlenen gündem maddelerinin görüşülmesi ile devam etti.