HABER MERKEZİ - Erciş Terörle Mücadele Şubesine ifade vermeye giden gazeteci İdris Yılmaz ve Erhan Akbaş, Belediyeye yönelik yapılan haberleri şahsına hakaret olarak algılayan Erciş Kayyımı Mehmet Şirin Yaşar’ın belediye avukatları aracılığı ile haklarında şikayetçi olduğunu öğrendi.

Erciş ilçesinde kayyım olarak atanan Erciş Kaymakamı Mehmet Şirin Yaşar, tartışma yaratacak bir konuya daha imza attı. İlçede gazetecilik faaliyeti yürüten gazeteci İdris Yılmaz ve Erhan Akbaş’ın belediyeye yönelik yaptığı her haberi kendisine hakaret sayan kayyım Yaşar, gazeteciler hakkında belediye avukatları aracılığı ile Erciş Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu. Yaşar’ın suç duyurusu sonrası savcılığın Erciş Terörle Mücadele Şubesine gazetecilere yönelik verdiği yakalama kararı sonrası ifade vermeye giden gazeteciler, yaşanan durumun skandal niteliği taşıdığını ifade etti.

Kayımın avukatlara hazırlattığı şikayet dilekçesinde yapılan haberleri doğrulaması dikkat çekti.

Erciş’te bir kişi yol kenarında ölü bulundu! Erciş’te bir kişi yol kenarında ölü bulundu!

Erciş Belediyesine kayyım olarak atanan Mehmet Şirin Yaşar, belediyecilikteki başarısızlığı gazetecilerin haberlerine konu olunca çareyi haber yapan gazetecilere dava açmakta buldu. Göreve gelmesi ile birlikte Erciş Belediyesi’nin logosunu değiştiren kayyım, Konya’nın Cihanbeyli Belediyesine ait logoyu kendi logolarıymış gibi kullanmaya başladı. Yaşanan durumu gazetecilerin haberleştirmesi üzerine sosyal medya hesabından açıklamada bulunan kayyım şu ifadelerde bulunmuştu. “Arkadaşlarımızın sunduğu 4-5 alternatif arasından bugün kullandığımız logoda karar kıldık. Ancak aradan geçen süre zarfında bize intikal eden duyumlardan bizim logomuzun bir başka belediyemizin daha önce kullandığı logoyla esinlenme ölçüsünü aşacak şekilde benzerlik gösterdiğini gördük diyerek logonun bir başka belediyeye ait  olduğunu yaptığı açıklama ile doğrulamıştı. ” Kayyım, logo skandalının ardından 5 Bin TL ödüllü yeni bir logo yarışması başlatmıştı.

Hakkımızda yapılan şikayet;

Erciş Belediyesinin Logo krizini haberleştirip gündeme taşıyan gazetecilere tahammül edemeyen kayyım Yaşar, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımın devamında ise gazetecilere hakaret ederek, “Terör örgütünün güdümünde olan,bir kısım yerel yönlendirici aktörler ve Fitneci Basın” ifadeleri ile gazetecileri hedef gösterdi. Gazetecilere yönelik yaptıkları hakaretlerle yetinmeyen kayyım, gazetecilerin yaptığı logo haberini kendisine ve belediye kurumuna hakaret olduğunu iddia ederek Erciş Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu. Kayyımın belediye avukatları aracığı ile hazırladığı şikayet dilekçesinde bir yandan logonun alıntı olduğunu ifade etmesi diğer yandan ise logonun çalıntı değilde Erciş Belediyesine ait özgün bir logo olduğunu savunması ifade çelişkisine yol açıyor.

Kayyım tarafından sosyal medyada paylaşılan açıklama;

Belediye arsalarının satılığa çıkarılması

Aynı zamanda belirtilen şikayette de kayyımın ihale usulü ile satılığa çıkardığı belediye taşınmazların haber olması da hakaret olarak kabul edilmiş. Belirtilen haberde kişinin haklarına ya da itibarına yönelik hiçbir ifade olmamasına rağmen, kayyımın haberle ilgili oluşan hakaret algısı merak konusu olurken, aynı zamanda basın özgürlüğü ve ifade özgürlüğünden söz etmesi dikkat çekiyor.

Sorumluluklarını hatırlatmaya devam edeceğiz

Gazeteciler yaşanan durumun endişe ve kaygı verici olduğunu belirterek, kayyımın yaptıkları haberleri verdiği ifade de doğruladığına dikkat çekerek, kayyım Yaşar’ın ne yapmaya çalıştığını anlayamadıklarını ifade etti. Doğruları yazmamaları için kayyım tarafından yargıya şikayet yolu ile tehdit edildiklerini belirten gazeteci Akbaş ve Yılmaz, “Yazdığımız altında imzamız olan her haberin arkasındayız, şartlar ne olursa olsun, yeri geldiğinde kurumların kamuya yararlı icraatlarını, yeri geldiğinde ise kamu görevlilerinin sorumluluklarını kendilerine hatırlatacak haberler yazmaya devam edeceğiz” dediler.

Tartışmalara neden olan o logo;