Haber: Erhan Akbaş

Haber Erciş’in edindiği bilgiye göre 31 mart yerel seçimlerinin ardından el değiştiren Erciş Belediyesi’nde kayyım yönetimi tarafından belediyede görevlendirilen memurlara Şirket Yönetim Kurulu Üyeliği, Belediye Başkan Yardımcılığı ve huzur hakkı adı altında binlerce lira maaş ödendiği, tespit edildi.

Erciş Belediyesi, 13 yıldır ödenmeyen deprem tazminatlarını ödemeye başladı Erciş Belediyesi, 13 yıldır ödenmeyen deprem tazminatlarını ödemeye başladı

2016 ve 2019 yılları arasında Erciş Belediyesi’ne atanan kayyımlar farklı kurumlardan bazı memurları belediyede görevlendirmeye başladı. Erciş Kaymakamlığı’nda görevli memur iken bu görevinin yanı sıra aynı zamanda belediye şirketleri olan Erbel A.Ş ve Van-Tur A.Ş’de yönetim Yönetim Kurulu Üyesi olarakta görevlendirilen Hikmetullah Yiğit ve pek çok bürokrata belediye bütçesinden faizi ile birlikte bugünün parası ile toplamda 851 bin 089 lira 86 kuruş ödeme yapıldığı ortaya çıktı.

Geçmişe dönük incelemelerini sürdüren Erciş Belediyesi Eş Başkanları Güler Temel ve Baran Bilici, belediye bütçesinden ödenen toplamda 851 bin 089 lira 86 kuruşun geri alınması için 3 kişi hakkında inceleme başlatarak ihtar çekti. Belirlenen süre içerisinde alınan maaşların iade edilmemesi durumunda ise icra takibi başlatacaklarını ifade ettiler.