Van Büyükşehir ve Erciş Belediyesi arasında toplam 13 adet yeraltı çöp konteyner sistemi için Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Bedia Özgökçe Ertan ve Erciş Belediyesi Eş Başkanı Yıldız Çetin bir araya gelerek hazırlanan protokolu imzaladı.

Erciş Belediyesi, 13 yıldır ödenmeyen deprem tazminatlarını ödemeye başladı Erciş Belediyesi, 13 yıldır ödenmeyen deprem tazminatlarını ödemeye başladı

Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde gerçekleştirilen temizlik hizmetleri kapsamında imzalanan protokol sonrası önümüzdeki günlerde hayata gececek olan projeyle, ilçenin 13 farklı noktasında çöp konteynerlarının yeraltına alınması hedefleniyor. 

Eş Başkan Yıldız Çetin, “Erciş Belediyesi olarak kendi araç, ekipmanlarımız ve personelimizle birlikte temizlik hizmetlerimizi en iyi şekilde yerine getirmeye yönelik önemli çalışmalar yapıyoruz. İlçemizi güzel bir kent kimliğine kavuşturmak ve gelişimini sağlamak için 13 farklı noktaya yer altı çöp konteynırı kazandırıyoruz. Önümüzdeki günlerde kurulum yapacağımız bölgelerde kazı çalışmalarımızı başlatıp ay sonuna doğru ise yeraltı çöp konteynerlarımızı hizmete sokmayı planlıyoruz" dedi.

Çetin,ilçenin temiz bir kent kimliğine kavuşması bakımından büyük önem taşıyan bu hizmet kapsamında, çöp konteynerlarında oluşan kirlilik ve çevrede oluşan çöp yığınlarının neden olduğu çevre kirliliği önlemiş ve Yeşil Erciş’in güzel olan kent estetiğininde yapılacak olan çalışmalarla korunacağını ifade etti.(HABER MERKEZİ)