Van’ın Erciş ilçesinde Van Gölü’nde yaşanan kirliliği dikkat çeken habere Erciş Belediyesinin tepkisi gecikmedi. Daha önce Erciş Vergi Dairesi Müdürü olan, fakat KHK kararı ile belediyeye kayyım atanması sonrası Erciş Belediyesine Kayyım yardımcısı olarak atanan Cuma Şahin, yetkilerini aşarak Gazeteci Erhan Akbaş’a hakaretlerde bulundu.

Şahin ilk önce Akbaş’la yapmış olduğu Whatsap konuşmasında “asfalt ve hafriyat atıklarının sahile döküldüğünü bilmiyordum,ben yarın ilgili arkadaşları ararım hem döken firmalar, hem de bizimkiler için temizlenmesini iletirim” şeklinde ifadeler kullanarak haberin yayından kaldırılması talebinde bulunmuştu. Bunun üzerine Akbaş’ın “yapılan haber tarafsızlık ilkesi ile yapılmıştır. Erciş kayyımı Mehmet Şirin Yaşar’dan görüş talebinde bulunulmuş fakat Yaşar, bu talebe cevap vermemiştir. Aynı zamanda haberde yer alan bilgiler fotoğraf ve görüntülerle kanıtlanmış ve ÇEV-DER Başkanı Ali Kalçık’ın ifadeleri yer almıştır” ifadelerinin ardından öfkelenen Şahin, Akbaş’a “sen yandaş gazetecisin, yalan yanlış haber yapıyorsun bende seni adam sanıp konuşuyorum, defol git”  gibi cümleler kurarak hakaretlerde bulundu.

Şahin’den Van Gölü’ne yeni bir tehdit

Akbaş’la yaptığı tartışmanın ardından Haber Erciş sayfasından yayınlanan haberle ilgili videonun altına yorum yapan Şahin, Van Gölü’nün doğal yapısını bozacak bir çalışmanın başlatılacağını ifade etmesi dikkat çekti. Şahin, Van Gölü sahili için, “Orası da sahil yolu 2. Etap olacak” şeklindeki ifadesi ile ileriki süreçlerde gölün doğal yapısının dökülen hafriyat ve asvalt artıkları ile bozulacağının sinyalini verdi.

Zilan Katliamı'nın üzerinden 94 yıl geçti Zilan Katliamı'nın üzerinden 94 yıl geçti