Erciş Belediyesi'nin Türkçe-Kürtçe Tabelası Yenilendi Erciş Belediyesi'nin Türkçe-Kürtçe Tabelası Yenilendi
HABER MERKEZİ / ERHAN AKBAŞ
www.haberercis.com

 
Van’ın Erciş Belediyesine kayyım olarak atanan İlçe Kaymakamı M. Şirin Yaşar göreve geldiği ilk günden beri işçi kıyımını sürdürüyor. Şimdiye dek belediyenin farklı birimlerinde çalışan  32 personelin işine değişik gerekçelerle  son verildi.

11 Eylül tarihinde Eş Başkan vekili Güler Avcı’nın görevden alınmasının ardından Erciş Belediye’sine   Kayyım olarak atanan Mehmet Şirin Yaşar işçi kıyımına devam ediyor. Göreve başladığı günden itibaren  bir çok belediye personelinin haklarında soruşturma  başlatan Yaşar, ilk dönemlerde işten çıkardığı 7 kişiden sonra söz konusu  soruşturmalar  kapsamında  15   personeli   17 Ocak 2017 tarihinde işine son vermişti.  Yaşar, iş çıkışı verdiği personelin belediyeye girişlerini ise  güvenlik gerekçesi ile  yasaklamıştı.

10 sözleşmeli personel  açığa alındı

1 Ocak Tarihinde sözleşme süresi  dolan 10  sözleşmeli personele önce işten çıkarılacakları sözleşme yenilenmeyeceği  bildirdi .Daha sonra ise personelle sözleşme uzatan Kayyım, son yayınlanan KHK   ile Olağan üstü hal kapsamında alınan tedbirlere ilişkin kanun hükmünde kararnameler kapsamında ; Özel Kalem Müdürü Metin Kazandıoğlu, Ziraat Mühendisi Okan Şahin, Muhasebeci Erdal Tamam, Tekniker Livan Aslan, Mühendis Renas Güzel, Peyzaj Mimarı  Ayşe Demir, Sosyolog Hatun Keleş, Gıda Mühendisi Nazan Demir , Mühendis Mithat Karaca ve Mimar Gizem Gül’ün sözleşmesini askıya alarak görevden uzaklaştırdı. Belediye personeli iki kişinin  ise istifa ettiği belirtildi.


(İlçenin ilk kadın zabıtaları)
 
İlçenin ilk kadın zabıtaları da çıkarıldı
 
Kayyım Yaşar daha önce seçilmiş belediye eş başkanı Diba  Keskin’in işe almış olduğu ilçenin ilk kadın zabıtalarının işine son verdi. 5 ayrı kadın zabıtanın işine son veren Kayyım diğer taraftan  Kadın Politikaları Müdürlüğü çalışanlarını işten çıkararak müdürlüğü kapattırdı.
 
Çıkarılmaların devam ettiği belediyede  Baba-kız,karı-koca   işe alındı

Göreve geldiği ilk günden beri toplamda 32 kişinin işine son veren Kayyımın  öte yandan kaymakamlık personeli olan baba’yı garaj amiri yaparken  kızınıda işe aldı, aynı anda karı kocayı da işe alan kayyım birinin fen işlerinde diğerinin ise  görevlendirme ile ilçe kaymakamlığında çalıştırıldığı iddia edildi.

 Basın müdürlüğüne eski milli eğitim müdürünü getirlirken daha önceden zabıta olarak görev yapan bir personelde basın birimine terfi ettirildi.
 
DBP’li belediyenin çalışmaları sahiplendi!

Kayyım Yaşar , tutuklu belediye eş başkanı Diba Keskin tarafından temeli atılan ve inşaatı tamamlanan Kasaplar Çarşısı ile yapımı tamamlanmak üzere olan Peynirciler Çarşısını kayyım yönetiminin hizmetiymiş gibi kamoyuna basın yoluyla servis ederken , yine DBP’li belediye tarafından alım kararı alınan ve ödemesi yapılan 18 ayrı iş makinesini düzenlediği törenle ilçe halkına tanıtmıştı.
 
 
(Helin Şen Kreşi)

Daha önce açılan birçok kurum kapatıldı.

Erciş Belediyesi tarafından daha önce açılan Helin Şen isminin verildiği ilçenin ilk Kürtçe kreşini kapatan Kayyım yaşar, Bir çok sanat dalında akademik çalışma yürüten Erciş Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren ‘’ Erbane, Gitar gibi müzik ve tiyatro alanında eğitim veren Ronahi Kültür Merkezi ile kadınlar tarafından çeşitli el sanatlarının yapıldığı 2 kadın sanat atölyesinide kapattı.


(Ronahi Kültür Merkezi)


(Kadın Sanat Atölyesi )


(DBP'li yönetim tarafından alınan kamyonlar)


(Kasaplar Çarşısı )