Erciş Belediyesi, kayyım döneminde çift maaş alan 3 isim hakkında işlem başlattı Erciş Belediyesi, kayyım döneminde çift maaş alan 3 isim hakkında işlem başlattı
HABER MERKEZİ / ERHAN AKBAŞ
www.haberercis.com

Van’ın en büyük  ilçesi olan Köy ve Mahalleleri ile birlikte 170 nüfusu bulunan ilçede bulunan Erciş Devler Hastanesi. Her gün yüzlerce hastanın şifa bulmak için gittiği hastane adeta mikrop yuvasını andırıyor.

Hastaların tedavi olabilmek için uzun kuyruklar oluşturduğu hastanede hasta yakınları tarafından çekilip Haber Erciş’e gönderilen görüntülerde hastanenin pislik yuvasinı andıran halini gözler önüne seriyor.

Devlet  Hastanesi,içerisinden elde edilen görüntülere bakılırsa  hijyen bakımından kaderine terk edilmiş durumda. Hastane içinde olması gereken hijyen şartlarının kimsenin umurunda olmadığı görülürken hastanedeki tuvaletler,lavabolar,muayene ve müşahade odaları yeni enfeksiyonlara adete davetiye çıkarıyor.

Tuvaletlerde  biriken sular yerlere taşarken, iğne ve pansuman esnasında kullanılıp yerlere atılan sargı bezi ve kanlı pamuklar mikrop saçıyor. Yerler kirli ve kan içinde. Görenleri hayrete düşüren görüntüler, hasta ve hasta yakınlarının büyük tepkisine neden oluyor.
Tıbbi atıkların bulunduğu çöp kutuları ise müşahade odasında hasta yataklarının baş ucunda bulunuyor.


 
BURAYA SAĞLAM GELEN HASTA ÇIKAR

Hasta yakınları buraya sağlam gelen hasta çıkar. Sağlık alanında Erciş’te yapılan hiçbir çalışmaya artık biz  inanmıyoruz. Bu hastaneye sağlık bakanlığı bir müfettiş gönderip Tuvaletlere,odalara ve kullanılan tıbbi malzemelere bir kere sadece bakıp incelesinler. Özel hastane olsa burası şimdiye kadar on defa kapatılmıştı. Devlet hastanesi bu kadarmı pislik içerisinde olur diyerek şikayetlerini belirttiler.


 
YILLARDIR BİTMEYEN HASTANE

2008 Yılında temeli atılan 250 yatak kapasiteli yeni Erciş Devlet Hastanesi üzerinden 9 yıl geçmesine rağmen bir türlü bitirilemedi. AKP Millet vekillerinin seçim propagandası haline getirdiği hastaneye her dönem gelip 2014 ve 2015 yılındaki gibi hizmete açaçaz deselerde bu sözlerini yerine getiremediler.
 İlçe halkı politikacılar tarafından  hep kandırılıyoruz hastaneyi türbe haline getirmişler artık her dönem aday olduklarında ilk gelip Devlet Hastanesi inşaatını ziyaret edip Erciş’in kanayan yarası olan hastaneyi bitireceklerinin sözünü veriyorlar sonrasında ise umurlarında bile olmuyor halk kandırılmaktan artık yoruldu.

HASTANE SOSYAL MEDYADA MİZAH KONUSU OLDU PAYLAŞIM REKORLARI KIRIYOR
 
9 Yıldır bitirilemeyen hastane ilçede artık efsane haline geldi. Hastanenin durumuna dikkat çekmek için sosyal medyadan binlerce kez paylaşımda bulunan Ercişliler ‘’ Bitmeyen Hastane,Aşk dediğin Erciş devlet hastanesi gibi olmalı hiçbir zaman bitmemeli, Orda bir hastane var uzakta bitmesede,gitmesekte,gelmesekte o hastane bizim hastanemizdir, Temeli atıldığında 12 yaşında olan çoçuklar askerliğini bitirip teskere aldı, Hizmet dediğin Erciş Devlet hastanesi gibi olmalı hiçbir zaman bhitmemeli ‘’ gibi mizahi paylaşımlarda bulunarak yetkililere tepkilerini dile getirmeye çalışıyorlar.
 

 




  
KAYNAK : Haberercis.com



TEKZİP METNİ İÇİN TIKLAYINIZ