Erciş Belediyesi, 13 yıldır ödenmeyen deprem tazminatlarını ödemeye başladı Erciş Belediyesi, 13 yıldır ödenmeyen deprem tazminatlarını ödemeye başladı

Mezopatamya Haber Ajansında yer alan habere göre; Van Erciş Devlet Hastanesi’nde görev yapan Kadın Doğum Uzmanı M.Ç.'nin, aynı gün içerisinde bir anne ve anne karnındaki bir bebeğin ölümüne neden olduğu iddia edildi. İsmini vermek istemeyen bir hastane çalışanı, hastanedeki A.G. isimli kadının iç kanamasının devam etmesi üzerine Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaşı Hastanesi'ne kaldırıldığını belirterek, “Kadının kanaması çok olduğu için durdurulmamış. Durdurulmadığı için de kadının rahmini aldılar. Kadın artık hiçbir şekilde hamile kalamayacak. Hamile gelen kadınlar burada çok kötü muameleye maruz kalıyor. Hemşireler tarafından da gelen hastalara kötü davranılıyor” dedi.

Aynı hastane çalışanı, Kadın Doğum Uzmanı M.Ç.'nin hastaneye kaldırılan bir kadının ve anne karnındaki bir bebeğin de aynı gün içerisinde yaşamını yitirmesine neden olduğunu ileri sürdü.

Öte yandan A.G.’nin ailesinin Sağlık Bakanlığı'na şikayette bulunduğu kaydedilirken, ailenin savcılığa da başvuracağı belirtildi.