ERCİŞ HABER- Van'ın Erciş ilçesinde yapılan ev baskınlarında 8 gün göz altında kaldıktan sonra 22 Ekim tarihinde çıkarıldığı mahkemece tutuklanan Belediye Eşbaşkanı Yıldız Çetin’in  yerine kayyım olarak atanan İlçe Kaymakamı Nuri Mehmetbeyoğlu'nun ilk icraatı üzerinde Aşık Veysel ve Kürt edebiyatçıların fotoğraflarının bulunduğu kütüphane otobüsü belediye garajına çektirerek boyatmak oldu.   

İlçede 31 Mart’ta gerçekleştirilen seçimini kazanan HDP'li belediye yönetimi tarafından kütüphaneye dönüştürülerek, üzeri Kürt şair ve edebiyatçıların fotoğrafları ile giydirilen otobüs, Van yolu mahallesinde bulunan parka konumlandırılmıştı. Kayyım ataması sonrası mehmetbeyoğlunun talimatı ile Kütüphane otobüs bulunduğu yerden alınarak Belediye garajına  çektirildi. Burada otobüs  boyatılarak hurdalığa çekildi.

Erciş Belediyesi, kayyım döneminde çift maaş alan 3 isim hakkında işlem başlattı Erciş Belediyesi, kayyım döneminde çift maaş alan 3 isim hakkında işlem başlattı

Kültür ve Sanat çalışmaları kapsamında hazırlanan projeyle hizmet ömrünü tamamlayan otobüs 2 aylık bir çalışma sonucu restorasyonu yapılarak kütüphaneye çevrilmiş içerisinin doldurulması için de kitap kampanyası başlatılmıştı.

Gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutmak için dizayn edilen ve  "Pirtukbês", isminin verildiği Kütüphane Otobüste Aşık Veysel, Yılmaz Güney, Ehmedê Xanê, Yaşar Kemal, Musa Anter (Apê Musa), Ahmet Arif, Celadet Elî Bedirxan, Mehmet Uzun ve Cigerxwin gibi önemli Sinema ve edebiyat sanatçılarının fotoğraflarıyla giydirilmişti.