HABER MERKEZİ -Erciş Belediyesi’ne Kayyım atanması sonrası "Kardes Belediye" kampanyası kapsamında İlçenin Van yolu caddesinin asvalt yol yapımını  üstlenen Ankara Büyükşehir Belediyesinin  asfaltını ilçenin çürük alt yapısı kabul etmedi.

Bitme aşamasına gelinen ve bu gün açılışı yapılacak olan  yolda asfalt’ta su patlamaları oluştu. Yaşanan su ve kanalizasyon patlamaları sonrası görevliler yeni dökülen asfaltı tekrar kazarak çürük altyapıyı onarmaları dikkat çekti.

Geçtiğimiz hafta Van yolu caddesi üzerinde bulunan Sağlık merkezinin önünde yeni dökülen asfaltın altında su patlağı sorunu yaşanmış yetkililer tarafından aynı akşam kazılarak onarımı yapıldıktan sonra tekrardan yola yama atılmıştı bu sorun bu defa da eski hükümet konağı önünde baş gösterdi yine aynı şekilde asvaltın altında bulunan su ve kanalizasyon borularında patlama olduğu için bu bölgede belediye ekipleri tarafından kazılarak tekrardan yapıldı.

Çürük olan alt yapı sebebiyle daha açılışı dahi yapılmayan yolda patlamaların yaşanmasına sebep olarak asvalt üzerinde çalışma yapan silindirlerin gösterildi. silindirlerin yere uyguladığı basınçtan dolayı  çürük olan alt yapıda borularda patlama sorunlarının yaşandığı tahmin ediliyor.

Erciş'te silahlı kavga; 1 Ölü, 3 yaralı! Erciş'te silahlı kavga; 1 Ölü, 3 yaralı!