Zilan Katliamı'nın üzerinden 94 yıl geçti Zilan Katliamı'nın üzerinden 94 yıl geçti

Maraş Bazarcix (Pazarcık) merkezli 6 Şubat’ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 şiddetinde depremler sonrası depremzedeleri, Türkiye ve Kurdistan’da başlatılan gönüllü yardım kampanyaları hayatta tutuyor. Öncelikli ihtiyaçların başında barınma gelirken, gıda ve kıyafet sorunu da devam ediyor. 

Depremzedelerin temel ihtiyaçlarını karşılaması amacıyla yola çıkan yardım TIR’larında taşınan kimi kolilerden çıkanlar, bir nebze tebessüm yaratıyor.

İKİ OYUNCAK BEBEK VE BİR MEKTUP

Depremin en çok yıkıma uğrattığı Meletî’deki yardım depolarından birinde, 6 yaşındaki Aysima’nın depremzede yaşıtlarına gönderdiği koli görüntülendi. İki adet oyuncak bebek ve bir miktar paranın yer aldığı kolide, Aysima’nın yazdığı mektup da dikkat çekti.

‘ELİMİZDEN BU KADAR GELDİ’

Mektubunda Van Ercişli olduğunu belirten Aysima, şu cümlelere yer verdi: “Aynı olayı biz de yaşadığımız için sizin acınızı hissederek yaşıyoruz. Ailemle birlikte elimizden geldiği kadar yardımcı olmaya çalıştık. Elimizden bu kadar geldi. Keşke daha fazlasını yapabilseydik. Bu iki sevdiğim bebeği sizlere hediye olarak gönderiyoruz. Allah yardımcınız olsun.” 

MA / Fırat Can Arslan