Van’ın Erciş ilçesinde (kovid-19) şüphesi ile 6 gün önce karantina altına alınan M.K (60) isimli kadın yaşamını yitirdi. 

Yaklaşık bir hafta önce İstanbul’dan Erciş’e oğluyla birlikte dönen M.K., yoğun öksürük ve yüsek ateş şikayetleri üzerine Erciş Devlet Hastanesine başvurdu. Burada yapılan ilk muayyenin ardından Korona hastalığı şüphesiyle karantina altına alınan M.K., ardından Van’da Koronavirüs hastalarının tedavi edildiği hastaneye sevk edildi. Yaklaşık altı gündür süren tedavinin ardından M.K., bu sabah (Kovid-19) salgınına yenik düşerek yaşamını yitirdi. M.K. ile birlikte sonuçları pozitif çıkan oğlu N.K.’nin ise tedavisinin devam ettiği öğrenildi. 

İSTANBUL'A TEDAVİ İÇİN GİTMİŞLERDİ

Erciş ilçesi Yeşilova (Sulî) Mahallesinde ikamet eden M.K., İstanbul’a hasta olan oğlu Y.K’nin tedavisi için gittikleri ve burada Kovid-19 salgınına yakalandığı öğrenildi.

14 YERLEŞİM YERİ KARANTİNADA

Erciş’te bir kişi yol kenarında ölü bulundu! Erciş’te bir kişi yol kenarında ölü bulundu!

Van'ın Saray ilçesine bağlı Çaybağı (Runexwir) Mahallesi ile Çaldıran ilçesine bağlı Zülfübulak (Şeytanava) Mahallesi, koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle karantinaya alındı. 

Çaybağı ve Zülfübulak mahallelerinin karantinaya alınmasıyla kentte karantinaya alınan yerleşim yerlerinin sayısı 14’e yükseldi. 27 Mart’tan bu yana çeşitli tarihlerde karantinaya alınan yerleşim yerleri şunlar: “Başkale ilçesi Esenyamaç (Xaşkan) ve bağlı 7 mezrası, Ilıcak (Hözî) Mahallesi ve bağlı Belliyurt mezrası, Örmetaş (Xirabe) Mahallesi, Çaldıran ilçesi Hanköy (Xan) Mahallesi ve Zülfübulak Mahallesi ile  Çatak ilçesi Alacayer Mahallesi'nin Çemik ve Tellikaya mezraları.”