HABER MERKEZİ / ERHAN AKBAŞ-Van’ın Erciş ilçesinde geçtiğimiz günlerde Van Su ve Kanalizasyon İdaresi’ne (VASKİ) bağlı çalışan İrfan İşleyen isimli işçi’nin, temizlemek için girdiği su deposunda akıntıya kapılarak kaybolması sonrası yapılan arama çalışmalarında 10 Kilometrelik içme suyu şebekesi isale hattında oluşan hasar nedeniyle 3 mahalleye 11 gündür hasar giderilmediği için su verilmiyor.

Mahalle sakinleri yolu trafiğe kapatmak istediler

11 Güne yakındır içme suyu şebeke hattında oluşan hasar nedeniyle su verilemeyen Yeşilova mahallesi sakinleri susuzluğu protesto etmek için ellerindeki boş bidonlarla Nato Yolunu trafiğe kapatmak istedi.

"Kadınlar Su İstiyoruz"

Susuzluktan dolayı hastalıkların baş gösterdiğini belirten kadınlar, 'Su istiyoruz', evde içeçek suyumuz yok “Perişan olduk” 'Kaymakam buraya gelsin' diyek yetkililere tepki gösterdiler.

“Karşımızda muhattap bulamıyoruz”

Mahalle sakinlerinden Ramazan Yıldırım “ 10 günden fazladır burada sular kesik, yaklaşık 60 bin nüfus insan burada yaşıyor 300 tane hayvanım içeride susuz kalmış perişan olmuş durumdayız. Karşımızda muhattap bulamıyoruz nerede bu millet vekilleri diyerek yaşanan duruma tepki gösterdi”. Yıldırım “ Nerede AKP’nin Millet Vekili gelsin bu sorunu çözsün şimdiye kadar HDP’lidir diyorlardı şimdi AKP’li Erciş’in vekili buyursun gelsin vatandaşlar buradadır çözsün bu sorunu. Rize’de bir sel yaşandı oraya 10 millet vekili bakan gönderildi. Diyorlar biz eşitiz, biz eşit falan değiliz 3’cü sınıf insan muamelesi görüyoruz, eşit olmuş olsaydık mağdur olmazdık bu kadar dedi.

Mahalle muhtarı: Maksut Tuz

Mahalle muhtarı Maksut Tuz “8 Kilometrelik işçe suyu boru hattı tahrip edildi”

Yeşilova Mahallesi Muhtarı Maksut Tuz Mahallede yaşanan su sorunu ile alakalı Haber Erciş’e açıklamalarda bulundu. Muhtar Tuz” 15 gün evvel yaşanan kaza sonucu bir vatandaşımız hayatını kaybetti. Kaybolan işçiyi arama çalışmalarında içme suyu şebeke hattı borularımız 8 kilometre boyunca tahrip edildi. Biz çalışma yapan ekiplere defalarca söyledik cenaze buraya kadar gelmez diye başlarında bir yetkili olmadığı için bizi dinlemediler boruları kırıp tahrip ettiler. Mahallede 7,8 bin öğrencinin okuduğu 6 tane okulumuz var, sağlık ocağı var susuzluktan dolayı çocuklar enfeksiyon kapmış,ishal olmuş hastanelik olmuş durumdalar defalarca yetkililere toplantılarda söyledim halkın mağdur olduğunu bir yetkili çıkıpta Allah rızası için çıkıp mahalleye gelmedi ifadelerinde bulundu.

“ Paslı Tankerlerle vatandaşa su geliyor”

Muhtar Tuz; “Mahalleye iki tane paslı tanker verilmiş, o paslı tankerlerle haftada bir defa biz vatandaşa su veriyoruz, mağduruz buradaki eylemimiz siyasi bir amaçlı değil sadece su istiyoruz dedi” Tuz “buradan VASKİ Genel Müdürü Ali Tekağaç’a sesleniyorum dün akşam kendisi ile görüştüm şipariş vermişiz dedi. Hangi fabrikaya verdiğiniz, ne zaman gelecek Allah rızası için bu sorunu bir an önce çözün” dedi.

Mahallede yapılan Eylem üzerine çok sayıda polis ekibi yolun trafiğe kapatılmaması için Yeşilova Mahallesine sevk edildi.

Zilan Katliamı'nın üzerinden 94 yıl geçti Zilan Katliamı'nın üzerinden 94 yıl geçti