HABER MERKEZİ-Alınan baskın seçim kararının ardından siyasi partilerin aday belirleme süreci tamamlanırken seçim çalışmaları ise sürüyor. Seçim çalışmaları kapsamında Van'ın Erciş ilçesinde milletvekili adayı Abdulahat Arvas 'ın katılımı ile gerçekleştirilen seçim bürosunun açılışı daha önceki yıllara göre sönük geçti. Yaklaşık 400 kişinin toplanabildiği seçim bürosunun önünde sayının çok düşük olduğu görüldü.

Erciş'e ait yolcu otobüsü, Sivas-Erzincan sınırında devrildi: 17 yaralı Erciş'e ait yolcu otobüsü, Sivas-Erzincan sınırında devrildi: 17 yaralı

Son üç seçimde AKP'nin iktidarı Kürt siyasetine kaptırdığı Erciş'te 24 Haziran seçim sonuçları merak ediliyorken söz konusu açılışta gözlemlenen tablonun sonucu ip uçlarını şimdiden gösterir nitelikte oldu.

“Adayken kazanamadığı Erciş Belediyesine giderek kayyımı ziyarete gitti”

24 Haziran 2018 Seçimleri öncesi AKP’nin Erciş bölgesi Milletvekili adayı olarak belirlenen Arvas İlginin az olduğu açılış mitinginden sonra kayyım atanan Erciş Belediyesi'ni ziyaret etti.

2014 Yerel seçimlerinde DBP'li Erciş Belediyesi Eş Başkanı Diba Keskin’in karşısında o dönemin AKP’den Erciş Belediye Başkan Adayı olan Arvas seçimi kaybetmişti. Yerel seçimlerde kazanamadığı belediyeye Kayyımı ziyarete gitmesi ise dikkat çeken bir başka gelişme oldu.

" Hastaneyi 10 güne kadar açırıyoz"

Erciş’te yayın yapan yerel bir gazeteye açıklamalarda bulunan Arvas yapımı tamamlanmak bilmeyen AKP’lilerce her seçim öncesi propaganda malzemesine dönüştürülen ve her gelen hükümet yetkilisinin ‘Yakında açacağız’ vaadinde bulunduğu hastanenin 10 gün içerisinde kesinlikle açaçaklarını ifade etti.

“Temeli atıldığı günden buyana 13 defa açılış sözü verildi”

Temeli 2008 yılında atılan hastane bir türlü tamamlanamazken projeyi üstlenen onlarca müteahhit firma ise paralarını alamadıkları için iş bırakmıştı. Son olarak Başbakan yardımcısı Recep Akdağ’ın, ‘2017 yılı içerisinde açacağız’ dediği hastanenin açılması bir yana, paralarını alamayan firma sahiplerinin döşedikleri fayans ve diğer taşınır malzemelerini geçtiğimiz aylarda hastaneden sökerek götürmeye başladıkları basına yansımıstı.

Temeli atıldığından buyana 4 Başbakan, 4 Sağlık Bakanı ve 4 Vali’yi eskiten hastane ile ilgili her gelen söz verdi. İşte farklı tarihlerde verilen sözler:

- Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik: Hastaneyi kısa zamanda açacağız (7 Ekim 2008)

- Recep Tayyip Erdoğan: Hastaneyi kısa sürede açıyoruz (2011)

- Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftçi: Eylül 2015’te açıyoruz.

- Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftçi: Mayıs 2015’te açıyoruz

- Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftçi: Ağustos 2017’de açıyoruz

- İl Sağlık Müdürü Ergün Yanmaz: Nisan 2016’da açıyoruz

- Erciş Kaymakamı Mehmet Şirin Yaşar: Ağustos 2017’de açıyoruz

- Erciş Kaymakamı Mehmet Şirin Yaşar: Eylül 2017’de açıyoruz

- Van Valisi Murat Zorluoğlu: Kasım 2017’de açıyoruz

- İl Sağlık Müdürü Dr. Ergün Yanmaz: 2017 yılında açıyoruz

- Sağlık Bakan’ı Recep Akdağ: 2017 yılı içerisinde açıyoruz

- Van Valisi Murat Zorluoğlu: 2017 bitmeden açıyoruz

- Van Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Heybet Semur: Temmuz 2017’de açıyoruz

- Van Milletvekili Adayı Abdulahat Arvas 25 Mayıs 2018 Erciş Devlet Hastanesini 10 gün içerisinde açıyoruz.