ERCİŞ HABER MERKEZİ-Edinilen bilgilere göre ev baskınları gece 12.00 saatlerinde yapıldı. Bir ihbar iddiası üzerine Mehmet Polat isimli yurttaşın evine gece saatlerinde gelen Jandarma ve Özel Harekât polisleri aileden dışarı çıkmalarını istedi. Ne olduğuna anlam veremeyen aile sakinleri yalın ayak ve gece elbiseleri ile dışarı çıkarıldı. Daha sonra kapı ve pencerelerden eve gaz bombası atan ekipler evde geç saatlere kadar arama yaptı.

MEHMET POLAT:''BİZİ YALIN AYAK SABAHA KADAR DIŞARIDA BEKLETTİLER''

Erciş’te bir kişi yol kenarında ölü bulundu! Erciş’te bir kişi yol kenarında ölü bulundu!

Baskınla alakalı açıklamalarda bulunan Mehmet Polat isimli hane sakini yaşanan durumu şöyle anlattı. “ Bizler yapılan operasyonlara karşı değiliz operasyonlar gelen ihbarlar sonrası değerlendirilerek yapılabilir. Ama yapılan yargısız infaza biz karşıyız. Varsa bir suçumuz bunun cezasını çekmeye de razıyız. Gece saat 12.00’de evimize baskın yaptılar, bizi yataklarımızdan çorapsız ve giyimsiz bir şekilde dışarı çıkarttılar 3 saat boyunca bizi soğukta dışarıda beklettiler. Evimizin içine kapı ve pencerelerden gaz bombası attılar. Daha sonra evde arama yaptılar, atılan gaz bombalarından dolayı bir hafta sonra düğünü olacak olan kızımızın tüm çeyizi yanarak zarar gördü ve kullanılamaz hale geldi” diyen Polat “Bu bize yapılan muamale hangi dine sığar, hangi kanunda var” diyerek yaşanan duruma tepki gösterdi.

HANE SAKİNİ BERHEM POLAT:''ŞİKAYETÇİ OLMAYIN ZARARINIZI KARŞILAYACAĞIZ DEDİLER''

Bir diğer hane sakini Berhem Polat ise tepkisini “ Evimiz atılan gaz fişeklerinden dolayı yandı, evde saatlerce arama yapıldı. Madem bu kadar arama yaptılar ve biz suçluyuz, neden evde bir şey bulamadılar” diye tepki gösterdi. Polat açıklamasının devamında “ Baskın yapan ekipler bize şikayetçi olmayın evdeki zararınız ne ise karşılayacağız dedikten sonra ayrılacağız dediler” dedi.