Van-Erciş karayolu üzerinde trafik kazası: 2 ölü, 4 yaralı Van-Erciş karayolu üzerinde trafik kazası: 2 ölü, 4 yaralı

HABER MERKEZİ- 17 Mayıs tarihinde Van’ın Erciş ilçesine bağlı Keklik Ova Mahallesi’nde bulunan köy okulunda, okulun müdür yardımcısı  Mesut D.’nin çok sayıda öğrenciye cinsel istismarda bulunduğu ihbarı üzerine jandarma okula gelerek Mesut D.’yi gözaltına almıştı. Gözaltı sonrası savcılığın yürüttüğü soruşturmada çok sayıda öğrencinin ifadesine başvurulmuş ve savcılık tarafından Mesut D. tutuklama talebi ile mahkemeye sevk edilmişti. Mahkeme savcının talebi üzerine Mesut D. hakkında tutuklu yargılanmasına karar vermesi üzerine tutuklanan Mesut D.’nin  avukatının itirazı ve ailelerin şikayetlerini geri çektiği iddiaları sonrası “Delil yetersizliği” gerekçesi ile denetim şartı ile serbest bırakıldığı belirtilmişti. Devam eden yargılama sonrası Mesut D.’nin yeniden tutuklandığı öğrenildi.

Ne olmuştu?

Mesut D.’nin gözaltına alınıp tutuklanması üzerine veliler, okul yönetimini istismardan haberdar olmalarına rağmen harekete geçmemekle ve M.D. hakkında işlem yapmamakla suçlamış, duruma tepki göstererek okul yönetiminin değişmesini talep etmişlerdi. Talepleri yerine getirilmeyen veliler güvenliklerinden endişe ettikleri çocuklarını okula göndermeyerek durumu protesto etmişlerdi. Yaşanan durumu haberleştiren gazeteciler “soruşturmanın gizliğini ihlal ettikleri” gerekçesi ile İlçe Jandarma Komutanlığında “şüpheli” sıfatı ile ifade vermeye çağrılmıştı. Aynı zamanda Erciş ilçe Emniyet Müdürlüğüne de ifade vermeye çağrılan gazeteciler yine olayı haberleştirdikleri için “şüpheli” sıfatı ile ifade savcılık talimatı doğrultusunda ifade vermeye çağrıldı.

’15 öğretmen ifade verdi’

Okulda yaşanan istismara ilişkin Mesut D. Hakkında aynı okulda görev yapan 15 öğretmenin savcılığa ifade verdiği öğrenildi. Konuya ilişkin gazeteyaşama  konuşan ve ismini vermek istemeyen bir öğretmen şu ifadelere yer verdi. “Elbette adaletin ve hukukun üstünlüğünden asla şüphe duymadım. Mesut’un serbest bırakılmasından her ne kadar bir takım siyasi odaklar rol oynasa da, adaletin tecelli edeceğinden asla kuşku duymadım. O okulda görev alan her öğretmen arkadaşım o çocuklara kendi öz evlatları gibi yaklaştı. Daha önce okula ilgi duymayan öğrenciler ders sonrasında okuldan ve öğretmenlerinden ayrılmak bile istemiyordu. Fakat Musut’u gördüklerinde korkan  öğrenciler vardı. Bu durum zaten şüphelerimizi arttırmıştı. Bu konu ile ilgili ben ve 14 öğretmen arkadaşım soruşturmayı yürüten savcıya bildiğimiz her şeyi anlattık. Dilerim adalet tecelli eder istismarcılara ders verecek tarzda bir ceza   verir” dedi.

‘İlçe Milli Eğitim Müdürü gazetecileri suçlayarak dava açtı’

Erciş ilçe Milli Eğitim Müdürü Erol Şimşek ise olayı haberleştiren gazeteciler hakkında “kişilik haklarına saldırı yapıldığı” iddiası ile gazeteci İdris Yılmaz ve Erhan Akbaş, Erciş 1. Asliye Ceza Mahkemesinde yargılandı. Yapılan ilk duruşma sonrası 28 Aralık tarihine ertelenen duruşmaya belirtilen tarihte devam edilecek.