HABER MERKEZİ

Van’ın Erciş ilçesinde Erciş Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından yoksul ailelere bu yıl dağıtılan kömür torbalarından taş çıktığı ifade edildi. Binlerce aileye dağıtılan yardım kömürlerinin sabalarda yanmadığını dile getiren yurttaşlar, sobaya attıkları odunun yanma etkisinin bitmesi ile sobalarının söndüğünü ve sobaya attıkları kömürlerin gri renkli taşa dönüştüğü belirtildi. Konu ile ilgili görüştüğümüz yetkililer yurttaşların ifadelerini doğrulayarak, konu ile ilgili çözüm aradıklarını belirtti.

‘Torbada siyah sobada gri’

Isınmak için yardım adı altında aldıkları kömürlerin kömür olmadığını ve taş olduğunu ifade eden Mustafa Aydın isimli yurttaş, “ Benim maddi durumum iyi olsaydı zaten gider kök kömürü alırdım. İş yok güç yok. Bu kömürü bize göndermekle adeta bizimle dalga geçiyorlar. Ya kömürü vermeyin yada dalga geçemeyin” ifadeleri ile tepki gösterdi. Aydın, “aldığımız torbaları açtığımızda içindeki kömüre benziyor. Fakat sobaya attığımızda sobadaki odunun yanması ile birlikte o siyah taşlar griye bildiğimiz taşa dönüşüyor. Anlayacağınız yanmıyor” dedi.

 Yetkili: sorunu çözmeye çalışıyoruz

Konu hakkında görüştüğümüz Erciş Sosyal ve Dayanışma Vakfı Müdürü Harun Işık, yaşanan durumun farkında olduklarını ifade ederek, “konu hakkında çalışmalarımız var. Kömürü gönderen firma ile görüşmelerimiz sürüyor. Sorunu çözmemiz durumunda muhtarlar aracılığı ile yurttaşları bilgilendireceğiz” dedi.

Erciş Belediyesi, kilit parke taş ve kaldırım onarım çalışmalarına devam ediyor Erciş Belediyesi, kilit parke taş ve kaldırım onarım çalışmalarına devam ediyor