Erciş Belediyesi, Belediye eş başkanları Diba Keskin ve Abdurrahman Çağan ile belediye meclis üyelerinin tutuklanmasını ve devam eden belediyeye yönelik baskıları kınamak için her hafta yapılan protestoların 46'ıncısı gerçekleştirdi. Belediye Hizmet Binası önünde gerçekleştirilen protestoya DBP-HDP Erciş ilçe örgütü temsilcileri , Belediye eş başkan vekili Güler Avcı , belediye meclis üyeleri, belediye personeli ile çok sayıda halk katıldı.Açıklamada ülke içi ve dışında yürütülen Kürt karşıtı savaşın Türkiye halklarının bir arada yaşama ihtimalini ortadan kaldırılacağı belirtilirken Nisan ayından beri tutuklu bulunan ve ağır sağlık sorunları bulunan belediye eş başkanı Abdurrahman Çağan'ın tam teşekküllü hastanede tedavi edilmemesine tepki gösterildi.

'Sürdürülen Kürt karşıtı savaş ne kazandıracak? '

Katılanlar adına basın açıklamasını okuyan belediye meclis üyesi M.Salih Aydemir, başlatılan çatışmalı ortamın her geçen gün tırmandırılarak devam ettiğini belirttiği konuşmasında ülke içi ve dışında yürütülen Kürt karşıtı savaşın Türkiye halklarının bir arada yaşama ihtimalini ortadan kaldırılacağını ifade etti. Aydemir konuşmasının devamında '' Cerablus'a yapılan operasyonla Türkiye sınırını aşan bu Kürt karşıtı savaş kime ne kazandıracak? Ortadoğu gibi kaos ve kanın durmağı bir coğrafyada Türk ve Kürt halkını ayakta tutacak şey barışın kendisi değil mi ? '' sorularını yönelterek Cerablus'a yapılan askeri operasyona dikkat çekti.


' Eş başkan Çağan derhal tedavi edilmesi lazım'

Konuşmasına tutuklu eş başkan Nisan ayından beri tutuklu bulunan ve bağırsakları ve safra kanalının bir kısmı, karın zarının ise tamamı alınan eş başkan Abdurrahman Çağan'ın hastane raporlarına rağmen tam teşekküllü hastanede tedavi edilmemesine tepki göstererek devam eden Aydemir '' Eş başkanımız Abdurrahman Çağan aylardır talep etmesine rağmen tam teşekküllü hastanede tedavi olma talebi henüz karşılanmış değil. Eş başkanımız sürgün edildiği Bolu Cezaevinde de ağır sağlık koşullarıyla mücadele etmeye devam etmektedir. Bizler eş başkanımız Abdurrahman Çağanın derhal ihtiyacı olan tedaviyi görmesini ve 6 Eylülde görülecek olan dördüncü duruşmada eş başkanlarımız ve tüm tutuklu yöneticilerimiz için adaletin tescil etmesini bekliyoruz. '' ifadelerini kullandı.

Erciş Belediyesi'nden hizmet atağı: 28 mahalle kilitli parke taşı ile kaplanacak Erciş Belediyesi'nden hizmet atağı: 28 mahalle kilitli parke taşı ile kaplanacak