31 Mart 2019 tarihinde gerçekleştirilen mahalli idareler genel seçiminin ardından, Erciş’e ve Erciş halkına yeni dönemde etkin ve verimli hizmet sunabilmek amacıyla Erciş Belediyesi tarafından başlatılan ‘2020-2024 Stratejik Planı’ hazırlık çalışmaları devam ediyor.

Erciş Belediyesinin 5 yılını kapsayacak olan stratejik plan sürecine ilişkin değerlendirmede bulunan Belediye Eş Başkanı Yıldız Çetin “ Kısa, orta ve uzun vadeli hedef ve önceliklerimizi bu tip toplantılarla esnaf odaları ve STK’larla bir araya gelerek belirliyoruz. Özellikle ilçenin can damarı olan Sanayi Sitesi esnafının yaşamış olduğu sıkıntıları biliyoruz. Gerek seçim öncesi gerek ise seçim sonrası yapmış olduğumuz incelemelerde sanayi sitesi esnafının eksiklerini ihtiyaçlarını dinleyerek not aldık. Stratejik planlama çalışmalarımızın arasında özellikle sanayi sitesinin de olduğunu ifade etmek istiyorum dedi.

“Önceki yönetimler halkı esas almadı”

Yaklaşık 90 yıllık Belediyecilik geçmişi olan ilçeye bakıldığında yapılan planlamalarda halkın esas alınmadığına dikkat çeken Çetin, Biz bunu asla yapmayacağız önümüzdeki 5 yıla dönük hazırlayacağımız planlamada özellikle ilçenin can damarı olan sanayi esnafı ile istişare içerisinde olarak esnafın talep ve isteklerini esas alacağız dedi.

Zilan Katliamı'nın üzerinden 94 yıl geçti Zilan Katliamı'nın üzerinden 94 yıl geçti

Çetin “Sağlık ocağı inşa edeceğiz, Lavabo ve ulaşım sorununu çözeceğiz”

Yaklaşık 500 esnafın bulunduğu sanayi sitesine baktığımızda acil durumlar için müdahale edilebilecek bir sağlık ocağı bulunmuyor olası bir iş kazasında anında müdahalenin yapılabilmesi için sanayi sitemize bir sağlık ocağı kuracağız. Diğer bir sorun olan küçük sanayi sitesine gidiş gelişlerde hem esnafımız hem de vatandaşlarımızın ulaşım konusunda sıkıntı yaşadığını biliyoruz bunun için de çalışmalarımızı başlattık en kısa süre içerisinde ulaşım sorununa çare bulacağız açıklamalarında bulundu.

Eş Başkan Bayram Çiçek ise yapmış olduğu konuşmada “ Bildiğiniz gibi Erciş bir çok ilden büyük bir ilçedir sanayi sitemize baktığımızda sadece Erciş’e değil çevre il ve ilçelerden gelen vatandaşlara da hitap ettiğini biliyoruz. Esnaflarımızın yaşamış olduğu sıkıntıları çözmek için bugün burada bir araya geldik, sizleri tek tek dinleyip notlarımızı alacağız inşallah imkânlarımız doğrultusunda bu sorunları hep birlikte el ele vererek sizleri de çalışmalara katarak çözeceğiz dedi.

Toplantıya; Erciş Belediyesi Eş Başkanları Yıldız Çetin, Bayram Çiçek Başkan Yardımcısı, Kader İnci Belediye Meclis üyeleri, Ağaç ve Demir İşleri Odası ve Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi odası katıldı.