HABER MERKEZİ/ERHAN AKBAŞ- Van’ın Erciş ilçesine bağlı Yukarı Işıklı mahallesinde  bir evde çıkan yangında, yaşları 3 ile 5 olan Havva Nur Yıldız ve Hira Nur Yıldız isimli kardeşler yanarak hayatını kaybetti. 

Edinilen Bilgilere göre, öğlen 11.30 saatlerinde Erciş ilçesine bağlı Yukarı Işıklı mahallesinde T. Yıldız ve G. Yıldız çiftinin yaşadığı evde  henüz belirlenemeyen bir nedenden dolayı yangın çıktı.

İhbar üzerine yangın yerine itfaiye ekipleri sevk edildi. Kontrol altına alınan yangın sırasında evde bulunan 3 ile 5 yaşındaki Hira Nur Yıldız ve Havva Nur Yıldız isimli kardeşlerin feci şekilde yanarak yaşamını yitirdiği belirlendi.

Van-Erciş karayolu üzerinde trafik kazası: 2 ölü, 4 yaralı Van-Erciş karayolu üzerinde trafik kazası: 2 ölü, 4 yaralı

Yangında yan evde kayınvalidesinde olan anne, alevlerin aniden büyümesi üzerine çocuklarına yardım edemeyince sinir krizi geçirdi.

Çocukların cesetleri ekiplerin çalışmasıyla evden çıkarıldı. Baba T. Yıldız’ın evde olmadığı ve anne G. Yıldız’ın ise evin
yan tarafında kayınvalidesinin evinde bulunduğu sırada yangın çıktığı, alevlerin büyümesi nedeniyle eve giremediği öğrenildi.

2 kardeşin cenazeleri, otopsi işlemleri yapılmak üzere Erciş Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

(www.haberercis1.com)