Abdullah Öcalan üzerinde devam eden tecride karşı yaşamına son veren Uğur Şakar, Zülküf Güzer, Ayten Beçet ve bugün de Oltu T Tipi Kapalı Cezaevi’nde yaşamına son veren Zehra Sağlam için Erciş'te basın açıklaması yapıldı.Zeylan Caddesindeki HDP seçim bürosu önünde yapılan basın açıklamasına HDP Erciş ilçe Eşbaşkanı Hücret Kandemir, DBP Erciş ilçe Eş Başkanları Onur Karaca, Sarya Bilici parti yöneticileri ve çok sayıda halk katıldı.

Basın açıklaması yapan HDP Erciş ilçe Eşbaşkanı Hücret Kandemir, 20 yıldır İmralı'da devletin yasaları ve hukuku açıkça çiğnendiğini hatırlatarak, DTK Eşbaşkanı ve Hakkari Milletvekili Leyla Güven'in eyleminin 137'nci gününde, Cezaevlerinde ise binlerce tutuklunun açlık grevinde olduğunu belirtti. Kandemir, Küresel ve bölgesel düzeydeki tecridin mutlak yürütücüsünün AKP-MHP bloğu olduğunu ve kamuoyunun adalet ve hukuk talebine ise kulaklarını kapattığını vurguladı.

Uğur Şakar, Zülküf Güzer, Ayten Beçet ve  Zehra Sağlam’ın tecridin sonlandırılması için yaşamlarına son verdiğini hatırlatan Kandemir,"Bedenleriyle direnen açlık grevi direnişçilerinin ve bütün siyasi tutsakların hepimize bir çağrısı var. 'Birlikte mücadele ederek tecridi parçalayalım, toplumu özgürleştirelim' diyorlar. Bu çağrıya demokratik kamuoyunun kulak vermesi gerekiyor. Tecrit ile devam eden her gün ölüm, kaos ve çözümsüzlüktür. Açlık grevi direnişçilerin taleplerine destek vermek en büyük barış mücadelesidir. Bu anlamda bütün halklara, STK'lere, demokratik kitle örgütlerine, aydınlara, yazarlara, sanatçılara sesleniyoruz. Açlık grevi direnişçilerinin ve yaşamlarına son veren siyasi tutsakların barış mücadelesine güç katalım, tecridi ortadan kaldıralım" diye konuştu.

Basın açıklaması ‘Bijî Berxwedena Zîndanan’ sloganlarıyla son buldu.

Erciş Belediyesi'nin Türkçe-Kürtçe Tabelası Yenilendi Erciş Belediyesi'nin Türkçe-Kürtçe Tabelası Yenilendi