Halkların Demokratik Partisi (HDP) Erciş ilçe Belediyesi Eş Başkan adayları Yıldız Çetin, Mahmut Pala, HDP ve DBP İlçe Örgütü yerel seçim çalışmaları kapsamında Erciş'te ilçeye bağlı Salmanağa, Deli Çay, Keklikova, Ergücü, Pay mahallesi ve Tırmıklı mezrasında halk ile bir araya geldi.

Mahallelerde yapılan halk toplantılarına çok sayıda yurttaşın yanı sıra köy muhtarları da katıldı. Toplantılarda konuşan köy muhtarları, “şimdiye kadar 2014 ile 2016 yılları arasında DBP’li Erciş Belediyesi dışında mahallelerimize hizmet getiren kimse olmadı. Diba Keskin döneminde mahallelere taziye evleri yapıldığını sorunlarının bir bir çözüme kavuştuğunu dile getiren muhtarlar dönemin DBP’li Belediyesinden çok memnun olduklarını” ifade ettiler.

Erciş Belediyesi'nin Türkçe-Kürtçe Tabelası Yenilendi Erciş Belediyesi'nin Türkçe-Kürtçe Tabelası Yenilendi

'TALANCILARA KARŞI ORTAK MÜCADELE EDECEĞİZ'

Halk toplantısında konuşan Eş Başkan adayı Pala, "Kardeşliğin, birlikteliğin ve birlikte yaşamın kazanılması için mücadele edeceğiz. Bunu yapabildiğimiz sürece çevremize, şehrimize, halkımıza ve geleceğimize sahip çıkmış oluruz. Ama maalesef toplum içerisinde kendisini daha çok rantçı anlayışa karşı taraf tutan, onlara yanaşmaya çalışan insanların olduğunu görüyoruz. Sizden alacağımız güçle bu halkın malına göz diken talancılara karşı ortak mücadele edeceğiz" dedi.

'ULAŞIM SORUNUNU ORTADAN KALDIRACAĞIZ'

Ortadan kaybolan Belediye'ye ait mor otobüsleri hatırlatan Pala, "DBP’li Belediye döneminde ulaşım sorununu ilçeye kazandırılan mor otobüslerle çözmüştük kayyım ataması sonrası birilerine rant sağlamak adına bu otobüsler ortadan ne olduysa kayboldu. Şu an ilçede en büyük sorunlardan bir tanesi ulaşım sorunudur 31 mart’tan sonra halkımız soğukta duraklarda otobüs beklemeyecek artık bu sorunu ortadan kaldıracağız”diye belirtti.

'KARAKOLA ÇEVRİLEN BELEDİYENİN KAPILARINI HALKA AÇACAĞIZ'

Pala’nın ardından konuşan Eş Başkan adayı Çetin, Kayyımın son 3 yıl içerisinde ilçede yarattığı tahribata dikkat çekti. “ Belediyeyi karakola çevirdiler halk randevu sistemi olmadan yöneticilere ulaşamaz hale geldi,bunu ortadan kaldıracağız, belediyenin kapılarını sonuna kadar halkımıza açacağız. Her gün halkımızla birlikte olacağız ve gerekirse biz halkımıza gideceğiz. Belediye başkanlarına ulaşmak için bu halk üst aramasından x-ray cihazlarından geçmeyecek bunun sözünü halkımıza veriyoruz” dedi.

'KAYYIM BELEDİYEYİ BORÇ BATAĞINA SOKTU'

Belediye'ye ait tüm taşınmazlaların satıldığını belirten Çetin, "Belediye’ye atanan kayyım kurumu enkaza çeviri. halkın ortak malı olan Belediyeye ait tüm taşınmazları, dükkanları, arsaları ve iş makinalarını ihaleye çıkarıp tek tek sattı. yetmedi özel bankalardan kredi çekti, neredeyse Belediye binası satılığa çıkacak. 31 Mart’ta belediyelerimizi yeniden aldığımızda enkaza dönmüş içi boşaltılmış bir belediye alacağımızın farkındayız, şartlar ne olursa olsun Erciş halkı kararını vermiş halkımızla birlikte el ele vererek Yeşil Erciş’i yeniden inşa edip bu sorunların üstesinden Allah’ın izni ile geleceğiz" diye belirterek sözlerini sonlandırdı.