HABER MERKEZİ / ERHAN AKBAŞ Van’ın Erciş ilçesinde 27. Dönem milletvekili seçimleri kapsamında başlatılan çalışmalarda HDP’ye yönelik yoğun ilgi yaşanıyor.

İlçede devam eden çalışmalara yönelik bilgi veren HDP Erciş ilçe Eş Başkanı Şakir Asıl, “Seçim bürosu açılışından sonra parti yöneticilerimiz, ve milletvekili aday adaylarımızla birlikte Köy ve mahallelerimize ziyaretler gerçekleştirip görüşmeler yapıyoruz daha önceki seçimlerde özellikle tercihini AKP’den yana kullanan kesimlerin bu defa oyunu HDP’ye vereceklerine dair karar aldıklarını” aktardı.

Asıl “24 Haziran’da yapılacak olan 27. Dönem Genel Milletvekilliği seçimleri öncesi tüm komisyonlarımızı oluşturarak çalışmalarımızı başlattık. HDP’ye yönelik ilçede 7 Haziran 2015 seçimlerinde olduğu gibi yine yoğun bir ilgi var. Hergün Halkların Demokratik Partisi’ni (HDP) desteklemek amacıyla seçim büromuza yüzlerce yurttaşımız geliyor buda bizi çok mutlu ediyor” dedi.

“Komisyon çalışmalarımız her alanda devam ediyor”

İlçe seçim büromuzu ziyaret eden yurttaşlarımıza nasıl oy kullanacakları yönünde bilgilendirmelerinin yanı sıra neden HDP’ye oy verilmeleri gibi konulara değinerek tartışmalar yürütüyoruz. Komisyon üyelerimiz ile birlikte köy ve mahallelerimizi ziyaret ederek partimizin Türkiye halkları açısından önemine değinerek oy talebinde bulunuyoruz. Seçim komisyonlarımız her alanda çalışmalarına aralıksız olarak devam ediyor ifadelerinde bulundu.

“HDP olarak Erciş’te hedefimiz en az 55 ila 60 Bin oy”

Asıl, “7 Haziran 2015 genel seçimlerinde Erciş’te %66 yani 49 bin 387 gibi rekor bir oy almıştık. İlçede 100 bine yakın seçmen bulunuyor, seçimlerin Ramazan bayramından sonrasına denk gelmeside katılımın diğer seçimlere göre daha yüksek olacağını gösteriyor. Halkların Demokratik Partisi olarak hedefimiz Erciş’te en az 55 ila 60 bin oy almak olduğunu söyledi.

Erciş Belediyesi'nden hizmet atağı: 28 mahalle kilitli parke taşı ile kaplanacak Erciş Belediyesi'nden hizmet atağı: 28 mahalle kilitli parke taşı ile kaplanacak

“Geleceğimiz için HDP diyelim”

İlçede yaşayan seçmenlere yönelik çağrıda bulunan Eş Başkan Asıl,” Sizi daha fazla kandırmalarına izin vermeyin 2008 yılında temeli atılan Erciş Devlet Hastanesinin durumu ortada son 10 yıl içerisinde 9 defa açılışını yaptılar ama ortada hastane yok 170 bin nüfuslu ilçe halkı prefabrik hastaneye mahkum edilmiş durumda ilçede her gün farklı bir sağlık skandalı yaşanıyor. AKP iktidarı depremden bu yana ilçede halklara acıdan,yoksulluktan başka hiç bir şey vermedi. Buna dur demek için, barış, adalet,hak ve eşitlik demek için, geleceğimiz için sandık başına giderek HDP diyelim” çağrısında bulundu.