Dün akşam saatlerinde Erciş ilçe Kaymakamlığı önünde Kan bağışı toplamak için kurulan Kızılay standının etrafında toplanan kalabalık maskesiz olarak koronavirüs salgını riskine rağmen sosyal mesafe kuralını hiçe saydılar.

AKP Erciş ilçe Başkanı Nedim Sağlam ve ilçe yöneticilerinin de görüntülere yansıdığı fotoğraf karesinde sosyal mesafe kuralını yok sayan kalabalık Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın “Virüsten uzak durmanın yolu, maske ve sosyal mesafedir. Ev dışında mutlaka maske takın ve sosyal mesafeyi koruyun. Kimin virüs taşıdığını bilemeyiz. Tedbiri elden bırakmayın” uyarılarına rağmen kurallara uyulmadığı gözlendi.

AKP Erciş ilçe teşkilatı resmî sosyal medya hesabından paylaşılan görüntülerde ise halka 'kan verme 'çağrısında bulunuldu.

Erciş Belediyesi'nden hizmet atağı: 28 mahalle kilitli parke taşı ile kaplanacak Erciş Belediyesi'nden hizmet atağı: 28 mahalle kilitli parke taşı ile kaplanacak

Yeni tip Kovid-19 salgını ile mücadele kapsamında ilan edilen ve uymayanlara cezai işlem uygulanan kuralların büyük oranda ihlal edildiği görüntüler sosyal medyadan da yayımlanınca tepki topladı. Söz konusu görüntüyü oluşturan kişilere herhangi bir cezai işlemin uygulanıp uygulanmayacağı ise merak konusu oldu.

Erciş ilçesi Van'da virüsün yayılım hızı kazandığı ilçelerin basında geliyor. Şimdiye kadar ilçeden bir kişi hayatını kaybederken virüse yakalanan onlarca kişinin ise tedavisi sürüyor.