Van'ın Erciş ilçesinde akşam saatlerinde etkili olan karyağışı hayatı olumsuz etkiledi. İlçede yollar ulaşıma kapanırken, trafikte de aksamalara neden oldu. Aralıklarla devam eden kar yağışının etkisini sürdürmesi bekleniyor. Van'da kar yağışın geçtiğimiz yıllara nazaran bu yıl daha yoğun olurken, bölgede yaşanan kuraklık nedeni ile barajlar ve Van Gölü havzasında büyük çekilmelere neden olmuştu. 

KAR KALINLIĞI 5 METREYİ ĞEÇTİ

Van-Erciş karayolu üzerinde trafik kazası: 2 ölü, 4 yaralı Van-Erciş karayolu üzerinde trafik kazası: 2 ölü, 4 yaralı

Kar yağışının etkili olduğu Van’da yaşamı olumsuz etkiliyor. Kar kalınlığının 5 metreyi geçtiği Bahçesaray İlçesi’nde bütün yerleşim yerlerin yolları ulaşıma kapandı.

Son yılların en fazla kar yağışına sahne olan Van’da 135 mahalle ve mezra yolu ulaşıma kapandı. Kar yağışının halen etkisini sürdürdüğü kentte, yaşamda olumsuz etkileniyor.  Kar yağışının en fazla etkilendiği Bahçesaray İlçesi’nde bağlı bulunan 74 mahalle ve mezranın yolu ulaşımı kapandı.İlçenin kent merkeziyle olan bağlantısı kesilirken, yüksek kesimlerde kar kalınlığı yer yer 5 metreyi aştı. Son olarak bir evin çığ altında kaldığı İlçede sık sık çığ tehlikesi karşısında uyarılar yapılıyor.

OTOBÜS SEFERLERİ İPTAL EDİLDİ

Van'da hayatı olumsuz etkileyen kar yağışı nedeniyle otobüs seferleri iptal edildi. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Van Gölü Turizm Müdürü Şükrü Arslan, bazı şehirlerde etkili olan kar yağışı nedeniyle tüm firmaların ortak kararı doğrultusunda bugünkü seferlerin iptal edildiğini ifade ederek, "Yollar kapalı olduğu için sefer yapamıyoruz. Otogar şu anda komple durmuş. Araçlarımız yollarda kalmış. Kayseri, Malatya ve Ankara yolları kapalı. Yine dün akşamdan beri Gaziantep yolu Diyarbakır'a kadar kapalı. Bizim araçlarımız Mardin üzeri devam ediyor ve hala yoldalar. Dünden beri Kayseri- Pınarbaşı yolu kapalıydı. Şu an yollar açıldı, tek şerit halinde ulaşım sağlanıyor. Yine dün Bolu-Ankara tüneli kapalıydı, sabaha karşı yollar açıldı. Dolayısıyla bugün bütün seferlerimiz iptal. Yarın da büyük ihtimalle iptal olabilir. Şu an için bir şey diyemiyoruz" dedi.

Van, Hakkari, Muş ve Bitlis'te yoğun kar ve tipi nedeniyle 533 yerleşim yerine ulaşım sağlanamıyor.