16 Mart 1988’de Kürdistan’da kimyasal silahlarla gerçekleştirilen Halepçe Katliamı 21. Yıldönümünde düzenlenen çeşitli etkinliklerle protesto ediliyor. Van’ın Erciş ilçesinde HDP İl binasında düzenlenen anma etkinliğine HDP Van İl Eş Başkanı Yadişen Karabulak, HDP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık,Erciş Belediyesi Eşbaşkan adayları Yıldiz Çetin ve Mahmut Pala DTK temsilcileri ve halk katıldı.

Erciş’te konuşan HDP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, HDP için "Onların anlayışında namus yoktur" ve "Hayvan gibi yaşıyorlar" diyen AKP Van Milletvekili Abdulahat Arvas’a tepki göstererek, “ Başkasının hakkını, iradesini gasp eden, riyakar bir anlayışın üyesi olmaktansa hayvan gibi yaşamayı tercih ediyorum, Halk en güçlü tokatı indirecektir ."diye konuştu.

'BİZ KÜRTLER İÇİN TARİHİ VE ACI DOLU BİR GÜN'

Halepçe katliamında yaşamını yitirenlerin anısına gerçekleşen sayg duruşunun ardından ilk olarak söz alan HDP Van İl Eş Başkanı Yadişen Karabulak, “Biz Kürtler için tarihi ve acı dolu bir gün. Coğrafyamızda yüzlerce katliam oldu. İşte burada Zilan katliamı oldu. Bugün açlık grevleri devam ediyor. Sayın Leyla Güven şahsında bu direnişler tüm dünyaya ses oluyor. Sessizliği yırtmalıyız ve Leylaların sesine ses olmalıyız. Bize ne kadar ölümü reva görselerde biz asla baş eğmeyeceğiz, boyun bükmeyeceğiz. Onların zulmüne karşı bizler bu tecriti kıracağız ve mutlaka kazanacağız.” Diye konuştu.

'HALK EN GÜÇLÜ TOKATI İNDİRECEKTİR'

Karabulak’ın ardından söz alan HDP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık ise AKP'li Van Milletvekili Abdulahat Arvas'ın HDP'yi hedef alan sözlerine tepki göstererek şunları kaydetti; "Diktatörler, baskı rejiminin sahipleri bütün sistemin araçsallaştırdığı iktidarlar katliamlarla, tutuklamayla mücadelenin biteceği gibi bir yanılgıya sahipler. Oysa bu mücadele başarana kadar sürecek. Ben böyle düşünüyorum.Bir AKP li yaşamaktansa tarif ettiği bir hayvan gibi yaşamanın daha iyi olduğunu düşünüyorum. Riya yok, yalan yok, başkasının hakkını, iradesini gasp etmek yok. Bizim taleplerimiz budur. Eğer bu hayvanlıksa ben hayvan olmayı kabul ediyorum. Öyle bir zihniyete mensubu olmayı kabul etmiyorum. Dini suçlarının günahlarının, suç düzeninin devamını sağlamak için her türlü hakareti yapan bu insanlara halk  en güçlü tokatı indirecektir.”dedi.

Van-Erciş karayolu üzerinde trafik kazası: 2 ölü, 4 yaralı Van-Erciş karayolu üzerinde trafik kazası: 2 ölü, 4 yaralı

Anma etkinliği Halepçe katliamının anlatıldığı sinevizyon gösterimi ile son buldu.