Erciş Belediyesi, kayyım döneminde çift maaş alan 3 isim hakkında işlem başlattı Erciş Belediyesi, kayyım döneminde çift maaş alan 3 isim hakkında işlem başlattı
HABER MERKEZİ
www.haberercis.com

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Erciş Meslek Yüksek Okulu ve İşletme Fakültesin’de öğrenim gören Kredi Yurtlar Kurumu'na ait kız yurdunda  kalan isimlerini yurttan atılma korkusu sebebiyle  vermek istemeyen öğrenciler bu yıl hizmete giren yurt binasının Erciş'teki sert kış şartlarına uygun olmadığını öne sürerek şikayetlerini haber sitemize ulaşarak dile getirdiler.

KYK Yurdunda kalan kız Öğrenciler "Yurtta odalarımızda resmen donuyoruz. Yatağın yorganın altına giriyoruz, yine ısınamıyoruz. Çok soğuk oluyor, üşüdüğümüz için uyuyamıyoruz bu soruna kimse çözüm bulmuyor. Yurt müdürümüz olan  Burhan Fener’e üşüdüğümüzü sıkıntılarımızı defalarca söyledik bize verdiği cevap çözüm üretmek yerine  hep bu yurt yapılırken Antalya projesine göre yapılmıştır söylemek oldu. Biz Antalya’da yaşamıyoruz burası Van’ın Erciş ilçesi akşamlar hava sıcaklığı dışarıda eksi 15’leri görüyor odalarımızdaki kalorifer petekleri çok küçük ısıtmıyor camın kenarına 1 bardak su bırakıyoruz donma seviyesine geliyor sürekli hastalanıyoruz.

Yöneticileri üşüdüğümüze inandıramıyoruz gelip binada ve odalarımızda ısı ölçümü yapsınlar ozaman bizi anlarlar.

Diğer bir sorunumuz ise yurt kız yurdu olmasına rağmen yemekhanemize erkekler girip çıkıyor yurt müdürümüzün oğlu bile sürekli gelip hiçbir alakası olmadığı halde kızların yemek yediği yemekhanede oturuyor rahatsız oluyoruz erkeklerin yemekhaneye girip çıkmalarından bu sorunumuzuda yurt müdürüne söyledik ama halen devam ediyor.

Sorunlarımıza çözüm bulamadığımız için  Başbakanlık Bimer’e kadar ilettik biz çok üşüyoruz yetkililerden en kısa zamanda bir çözüm bekliyoruz dediler.

Konuyla alakalı ulaştığımız yurt müdürü Burhan Fener yapmış olduğu açıklamada.

Yurt binasını 2 aya yakındır teslim aldıklarını,binada ufak tefek aksaklıkların olduğunu ısı kaybı yaşanmaması için de pencere kenarlarına silikon çektiklerini fakat silikon çeken kişinin işin erbabı olmadığı için iyi çekemediğini yeniden yaptıracaklarını ifade etti. Fener binayla alakalı da bir rapor hazırladıklarını sorunları cevre ve şehirciğe ilettiklerini en kısa zamanda tüm sorunların giderileceğini söyledi.