Kaza Van'nın Erciş ilçesinde 10 kilometre uzaklıktaki ilçeye bağlı Kocapınar Mahallesi civarında saat 14:30'da meydana geldi.

Edinilen bilgilere göre;İstanbul'dan Van Merkez İskele Mahallesine sayahat eden içerisinde 7 kişinin bulunduğu 65 NL 252 plakalı Otomobil,Erciş'te İlçeye bağlı Kocapınar Mahallesi civarında henüz belirlenemeyen bir nedenden dolayı karşısında ilerleyen bir Kepçeye arkadan çarptı.Çarpmanın etkisi ile iş makinası savrularak şaranpole devrilirken, Meydana gelen trafik kazasında Otomobilde bulunan Bacan Kaplan, Derya Erkekler ve Duru Meryem Erkekler 1'i Çocuk 3 kişi olay yerinde hayatını kaybetti.Kepçe Operetörü ile birlikte Otomobilde bulunan 5 kişi ise yaralandı.Görgü tanıkları hayatını kaybedenlerin ve yaralıların yaklaşık 1 saat boyunca yerde kaldığını ve Ambulansın bölgeye geç geldiğini iddia etti.

Çevredeki yurttaşların İhbarı üzerine bölgeye 112 Sağlık, İtfaiye ve Polis Ekipleri sevk edildi.Yaralılar olay yerine gelen Ambulanslarla ilk müdahalenin ardından Erciş Devlet Hastahanesine kaldırılarak tedavi altına alınırken,Otomobilde sıkışan 1 kişi ise bölgeye sevk edilen İtfaiye Ekiplerince sıkıştığı yerden çıkartılması için çalışma başlatıldı.Uzun süren çalışmalar sonucu Otomobilde sıkışan 1 kişinin cansız bedeni sıkıştığı yerden çıkartıldı.

Yaralılardan isimleri öğrenilenler Nehir Güntürk, Melek Ecrin Erkekler ve Ekrem Güngör, 2'sinin durmunun ise ağrı olduğu öğrenildi.

Polis Ekiplerinin olay yerinde yaptıkları incelemelerin ardından,Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.(HABER MERKEZİ)

Erciş Belediyesi, 13 yıldır ödenmeyen deprem tazminatlarını ödemeye başladı Erciş Belediyesi, 13 yıldır ödenmeyen deprem tazminatlarını ödemeye başladı