11 Eylül 2016 Tarihinde KHK kararı ile Erciş Belediyesine kayyım olarak atanan Erciş ilçe Kaymakamı Mehmet Şirin Yaşar, Kürtçe ve Türkçe barış adını taşıyan bir parkı daha yıktırdı. Daha önceki DBP belediye yönetimi tarafından yaptırılan henüz 2 yılını doldurmamış ve ismine Parqa Aşitîyê a 7’ê Pûşberê (7 Haziran Barış Parkı) verilen park 270 bin TL ihale bedeli ve diğer harcamalar ile birlikte 350 bin TL’ye mal olmuştu.

Göreve gelmesi ile birlikte ilçede Kürtçe Türkçe isim taşıyan cadde ve sokakların ismini değiştirten kayyım Yaşar, ardından Kürtçe,Türkçe ve Ermeni’ce “Barış ve Kardeşlik Bağları” ismini taşıyan üzüm bağlarının adını değiştirerek yerine 1 Nisan Üzüm Bağları ismini verdi. Yine, İlçe Merkezinde bulunan ve Emrah İle Selvi parkı olarak bilinen parkta bulunan üzerinde barış figürleri ve Avrupa İnsan Hakları Barış Beyannamesi’nin yazılı olduğunu şelale yapıyı yıktırmıştı.

Belirtilen parkta yine daha önceki DBP belediye yönetimi binlerce TL harcamış bu harcamaya rağmen park  hiç hizmete açılmadan kayyım tarafından tekrar yıktırılarak yeniden binlerce TL harcanarak kayyımın zevkine göre yaptırıldı.

Son olarak Parqa Aşitîyê a 7’ê Pûşberê (7 Haziran Barış Parkı) yıktıran kayyımın burada ne yapacağı ise ilçede merak konusu halinde.

Erciş Belediyesi, kilit parke taş ve kaldırım onarım çalışmalarına devam ediyor Erciş Belediyesi, kilit parke taş ve kaldırım onarım çalışmalarına devam ediyor