HABER MERKEZİ / ERHAN AKBAŞ Halkların Demokratik Partisi (HDP) Erciş ilçe örgütü tarafından ''Barışın, paylaşımın olduğu yeryüzü sofrasına sen de ekmeğinle,yüreğinle katıl '' sloganıyla düzenlenen iftar programına HDP Van Milletvekili Bedia Özgökçe, HDP Van il Eş Başkanı Ümit Dede, Van Milletvekili Adayları, HDP Erciş İlçe Eş Başkanları Şakir Asıl, Hicran Kandemir,DBP Erciş İlçe Eş Başkanları Mustafa Sağlam, Hatice Yıldız ve ilçe Örgütlerinin yanı sıra çok sayıda yurttaş yanında getirdiği yiyeceklerle katıldı.

Zeylan caddesi üzerinde bulunan Zilan Parkında kurulan sofra öncesi bir konuşma yapan HDP Van Milletvekili Bedia Özgökçe, Ramazan ayının barışa vesile olmasını diledi.

Ertan,”Bundan iki yıl önce Yeryüzü Sofrası’nı Erciş Belediyesi Eş Başkanımız Diba Keskin ile beraber kurmuştuk bugün Diba Keskin nice Belediye eş başkanlarımız gibi zulüm politikaları sebebiyle tutuklu,dört duvar arasında esir tutuluyor başkanımıza ve bugün burada aramızda bulunamayan tüm tutuklu yoldaşlarımıza selamlarımızı yolluyoruz” dedi.

“ Bu zorba düzene boyun eğmeyeceğiz”

Ertan “Önümüzdeki günlerde 24 Haziran’da sandıklara gideceğiz. Bugün açıklanan bir kararla köylerdeki binlerce seçmenimizin oy kullanacağı sandıkların yeri başka bir yere taşındı. Bu partimizi baraj altında bırakmak isteyenlerin kirli ve planlı bir oyunudur amaçları ise bizler oy kullanmaya gitmeyelim,irademizi sandıklara yansıtmayalım, demokratik siyasete olan inancımızı yitirelim diye yapıyorlar bunu istiyorlarki bu zorba düzene, bu kayyım düzenine, bu faşizmin kurulduğu düzene mecbur olalım,boyun eğelim, ama biz bu zorba düzene asla boyun eğmeyeceğiz” ifadelerinde bulundu.

“ Hilelere karşı dikkatli olalım”

Bugün Erciş halkı, Van halkı gibi bütün dirayeti ve inancıyla, bütün kararlılığıyla o sandıklara ne olursa olsun, nerelerde kurulursa kurulsun mutlak suretle gideceğini göstermiştir diyerek ilçe halkını seçim öncesi yapılacak olan olası hilelere karşı uyardı.

Ertan ”Bunlarda hile bitmez, hilelere karşı çok dikkatli olmamız gerekiyor bu seçim hepimizin geleceğine oynadığı bir seçimdir sadece bir temsiliyet anlayışı değil, bu seçim geleceğimizin, çocuklarımızın, halklarımızın geleceğini ilgilendiren bir seçimdir bu yüzden çok daha önemlidir. Bizler tüm ezilen halklar olarak bize yaşatılan tutuklama rejimi, baskı rejimine karşı çıkmak için bu zulmün yıkılıp gitmesi için ne olursa olsun irademize sahip çıkarak oy kullanacağız” dedi.

“Cizre’yi Sur’u unutmadık”

Ertan “halklarımıza yaşatılanlar dün gibi aklımızda “ Cizre’de, Sur’da bize dayatılan zulmü unutmadık. 24 Haziran’da sandığa giderken bunları hatırlayarak seçimlere katılacağız ve sandıklar nerede olursa olsun mutlaka oy kullanmaya gideceğiz diyerek herkesi iradelerine ve sandıklara sahip çıkmaya davet etti.

Erciş Belediyesi, kilit parke taş ve kaldırım onarım çalışmalarına devam ediyor Erciş Belediyesi, kilit parke taş ve kaldırım onarım çalışmalarına devam ediyor

Yeryüzü Sofrası’ iftar programı Tiyatro gösterisi, Sinevizyon ve çekilen halaylarla son buldu.