HABER MERKEZİ / ERHAN AKBAŞ Ramazan aylarında ülke genelinde gelenekselleşen ve 2011'den bu yana Türkiye'de bir renk haline gelen 'Yeryüzü Sofrası' Halkların Demokratik Partisi (HDP) Erciş ilçe örgütü öncülüğünde Yarın Erciş'te kurulacak.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Erciş ilçe Örgütünün hazırlamış olduğu programa göre 28 Mayıs Pazatesi günü Erciş Sahil Yolunda Park ve Bahçelerin bulunduğu alanda ‘ Yeryüzü Sofrası’ kurulacak. Erciş’te 2’ci kez kurulacak olan Yeryüzü Sofrasına herkez katılabilecek.

Erciş'e ait yolcu otobüsü, Sivas-Erzincan sınırında devrildi: 17 yaralı Erciş'e ait yolcu otobüsü, Sivas-Erzincan sınırında devrildi: 17 yaralı

’’Paylaşımın olduğu yeryüzü sofrasına sen de ekmeğinle katıl’’

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Erciş ilçe Eş Başkanı Şakir Asıl yaptığı açıklamada “Yeryüzü eşitliği,kardeşliği,ortak paylasımı,bereketi,farklılıklar içinde dostça yaşamayı simgeler. Kardeşlik ve hoşgörü için ortak sofrada buluşacağız” “Yeryüzü sofrası Halkın Sofrasıdır“ diyerek,5 yıldızlı otellerde iftar açıp halkı soyanların iki yüzlülüğünü deşifre eden, zalimin sofrası yerine halkın sofrasında “acılarımızı, ekmeğimizi ve hayallerimizi paylaşıyoruz” şiarıyla yola çıkarak Erciş’te halkın yanında olarak yarın Erciş Sahil Yolunda yeryüzü sofrasında buluşacağız dedi.

Asıl ‘Yeryüzü Sofrası’ iftar sonrası Tiyatro, Sinevizyon ve Müzik programımız olacak. Genel Merkezimizden katılımcıların,Bölge Milletvekillerimizin Van il Yöneticilerimizin ve 27.Dönem Van Milletvekili Adaylarımızında katılacağı Yeryüzü Sofrasına tüm ilçe halkını karınca kararınca hazırlayacakları sofraları ile yeryüzü soframıza davet ediyoruz dedi.