Yeşiller ve Sol Gelecek (Yeşil Sol Parti) Wan’ın 5 ilçesinde seçim bürolarının açılışını gerçekleştirdi. Erdîş, Westan, Bêgirî, Ebex ve Payizava’da yapılan açılışlara yüzlerce kişi katıldı. 

Erdîş ilçe merkezinde yapılan açılış saygı duruşuyla başladı. Burada konuşan Demokratik Bölgeler Partisi (BDP) İl Eşbaşkanı Harun Okay, “ Tüm siyasi tutsakların serbest bırakılmasını istiyoruz. Biz direndikçe bunu başaracağız. Bu nedenle önümüzde tarihi bir seçim var ve bu tarihi seçimi kazanmak için elimizden gelen her şeyi yapmamız gerekiyor. Bunca yıldır süren katliam ve zulüm bu seçimle bitecek. Tüm baskı ve zulme rağmen Kürt halkı direnmeye devam ediyor” diye konuştu. 

‘KÜRT HALKI DİRENİYOR’

Erciş'te silahlı kavga; 1 Ölü, 3 yaralı! Erciş'te silahlı kavga; 1 Ölü, 3 yaralı!

Ardından konuşan Yeşil Sol İl Eşbaşkanı Gönül Uzunay, “Zindanlardan kentlere, mahallerden sokaklara kadar halkımız her alanda direniyor. Kürt hareketi yıllardır demokrasi ve özgürlük için direniyor ve mücadele ediyor. Faşist iktidara karşı; kadın, genç herkes bu mücadeleyi yürütmek için çaba göstermelidir. Biz de bu mücadeleyi Yeşil Sol partimizle devam ettireceğiz” dedi. 

Ebex ilçe merkezinde de yine Yeşil Sol Parti seçim bürosunun açılışı gerçekleştirildi. Çok sayıda kişinin katıldığı açılış öncesi halaylar çekildi. Ardından Barış Anneleri tarafından büronun açılışı yapıldı. Yine Bêgirî, Westan ve Payizava’da da yüzlerce kişinin katılımıyla açılışlar yapıldı.  

BÜYÜK AÇILIŞ

Yeşil Sol Parti’nin merkezi bürosunun açılışı ise yarın HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar’ın katılımıyla Rêya Armûşê ilçesinde bulunan Sanat Sokağı’nda yapılacak.