Bruce, Türkiye’deki son gelişmeleri ve İmamoğlu'nun gözaltına alınışına dair haberleri yakından takip ettiklerini belirterek, “Başkanın, çok sayıda belediye çalışanının, gazetecinin ve diğer bireylerin gözaltına alındığına dair haberler de dahil olmak üzere, Türkiye'deki olayları takip ediyoruz. Türkiye'nin, ülkenin anayasasıyla ve ortak değerlerimiz ve demokratik geleneklerimizle uyumlu bir şekilde, tüm vatandaşlarının özgürlüklerini ve insan haklarını korumasının önemli olduğunu tekrar vurgulamakta fayda var” ifadelerini kullandı.

ABD Dışişleri Bakanlığı, daha önce yaptığı bir açıklamada söz konusu soruşturmanın Türkiye'nin iç meselesi olduğunu belirtmişti. Ancak, Bruce’un son açıklamaları, ABD’nin Türkiye’deki gelişmeleri yakından izlediğini ve demokratik değerler ile insan haklarına vurgu yaptığını gösteriyor.

Salih Müslim: Artık Bu Devletin Ortağıyız Salih Müslim: Artık Bu Devletin Ortağıyız

Halk TV Washington Temsilcisi Serra Karaçam’ın İmamoğlu ve belediye çalışanlarının gözaltına alınmasına ilişkin sorusunu yanıtlayan Bruce, ABD’nin Türkiye’deki olaylara dair duyarlılığını bir kez daha ortaya koydu. ABD’nin bu tutumu, Türkiye’deki hukuki süreçlerin uluslararası standartlara uygun şekilde yürütülmesi gerektiği yönündeki beklentileri de yansıtıyor.