Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan Adayı Mustafa Avcı Gevaş ilçesini ziyaret etti . İlçede bulunan HDP seçim bürosunu ziyaret eden Avcı,burada halkla yaptığı sohbetten sonra aralarında ilçe belediye Eşbaşkan Adayları Melek Arapoğlu ve Veysi Şeker'in bulunduğu kalabalık bir grupla ilçeye bağlı Aydınocak (Şetvan) Mahallesini ziyaret etti. Mahallelinin yoğun ilgiyle karşıladığı HDP'li heyet Mahalledeki Kahvehaneleri ziyaret etti.

Burada konuşan Gevaş Belediyes Eşbaşkan Adayı Veysi Şeker, ilçede HDP Belediyeciliğinin vaktinin geldiğini söyledi.Şeker,'' HDP'nin demokratik,şeffaf ve hesap verebilir belediyeciliğini ilçe halkıyla buluşturacağız.15 yıldır tek bir çivinin çakılmadığı,hergün kan kaybeden Gevaş'ta HDP vakti gelmiştir.'' ifadelirini kullandı. Daha sonra konuşan belediye eş başkan adayı Melek Arapoğlu ise Kadın temsiliyetini esas alacaklarını söyleyerek 31 Mart'tan sonra Gevaş'ı tek bir adamın değil bir erkek ve bir kadının halkla beraber yöneteceğini vurguladı. Arapoğlu, seçimleri kazanacaklarını ve mahalleler arasında hizmette eşit yaklaşacaklarını da sözlerine ekledi.

'VAN'DA 14'TE 14 YAPACAĞIZ'

Buradaki ziyaretten sonra Uysal (Vırkanês) mahallesini ziyaret eden HDP'liler burada da yoğun ilgiyle karşılandı. Mahalledeki kahvehaneleri ziyaret ederek halkla bir araya gelen Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan Adayı Mustafa Avcı, burada yaptığı konuşmada seçimi kazanma veya kazanmama sorunlarının olmadığını farkı nasıl açacaklarını hesabını yaptıklarını aktardı.Avcı, '' Van'da 14'te 14 yapacağız ancak sadece kazanmayacağız aynı zamanda AKP 'yi eriteceğiz. Alacağımız yüksek oy oranıyla kayyum siyasetinin,savaş siyasetinin karşılık bulmadığını göstereceğiz.'' ifadelerini kullandı.

'VAN'IN ÜÇ TEMEL SORUNUNU ÇÖZECEĞİZ'

Sözlerine Van'da uygulayacakları projeleri anlatarak devam eden Avcı Van'ın mevcut üç büyük sorununa dikkat çekti. '' Van'da üç temel sorun var.Trafik, bitme noktasına gelen Tarım ve Hayvancılık ile işsizlilk. Trafik sorunu çözecek projemiz hazır bunu seçimlerden hemen sonra uygulamaya alacağız. Bölge ekonomisi için çok önemli olan tarım ve hayvancılık için de belediye olarak projeler hazırlayacağız ve halkı bu yönde teşvik edeceğiz. Bir diğer temel sorun olan işsizlik için ise halkımız üretime teşvik edeceğiz. Turizmden tarıma birçok kulvarda üretime dayanacak uygulamalarımız olacak ve böylelikle köylüden kentliye birçok insanımızın istihdamını sağlamış olacağız'' ifadelerini kullanan Avcı, kayyum tarafından büyükşehir belediyesinin 1.5 Katrilyon dolaylarında borçlandırıldığını da sözlerine ekledi.

Son olarak Dokuzağaç ( Pendegas ) mahallesini ziyaret eden HDP'liler mahalle taziye evinde halkla bir araya geldi. Taziye evinin tıka basa doldoğu buluşmada karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.

Gevaş Belediyesi bir kadının cenazesine araç vermedi! Gevaş Belediyesi bir kadının cenazesine araç vermedi!